Tomac: Cred că anul viitor partidele de dreapta trebuie să se regăsească într-un singur proiect politic

| 22 iun, 20:41

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat că anul viitor partidele de dreapta trebuie să se regăsească într-un singur proiect politic, precizând că este vorba despre o alianţă.

 

Eugen Tomac a fost întrebat joi, la Prima News, despre proiectul de unire a dreptei, alături de USR şi Forţa Dreptei.
“Eu cred că anul viitor electoral trebuie să găsească dreapta - şi când spun dreapta mă refer la partidele de dreapta, dar fără PNL. PNL este în remorca PSD. Ei au acceptat acest statut, nu i-a obligat nimeni. Noi nu putem să lăsăm la întâmplare nişte lucruri clare, şi anume că PNL-ul, în 2020, a mers cu acest mesaj: nu îţi irosi votul, votează PNL, scapi de PSD. Ce avem acum? Un prim-ministru PSD numit de către domnul Iohannis şi un guvern PSD-PNL. Deci nu este vina noastră sau a alegătorilor de dreapta că dumnealor au trădat electoratul care i-a învestit cu încredere. În situaţia asta, eu cred cu tărie că este nevoie de o coaliţie de dreapta, o alternativă credibilă nu doar la PSD şi PNL”, a afirmat Eugen Tomac.
El a adăugat că a găsit în Cătălin Drulă, preşedintele USR, un om politic echilibrat şi deschis spre soluţii.
“Eu cred că anul viitor partidele de dreapta, vocile credibile de dreapta trebuie să se regăsească într-un singur proiect politic. Într-o alianţă, evident, reprezentăm electorate diferite. Este foarte complicat. Un proces de fuziune durează ani de zile. Vedeţi că au fuzionat unii şi nu s-au mai înţeles până la urmă. Mă bucur foarte mult că am găsit în preşedintele Cătălin Drulă un om politic extrem de echilibrat şi deschis spre soluţii”, a transmis Eugen Tomac.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ