Top 10 cărţi de dragoste care trebuie să le citeşti

| 03 iun, 2014

De la Jane Austen şi Emily Brontë, la John Fowles şi Gabriel Garcia Márquez, istoria literaturii de dragoste este marcată de romane absolut impresionante.Glamourmagazine.ro a alcătuit topul a zece cărţi numai bune de citit în weekend-urile leneşe, o selecţie a celor mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile.

1. JANE EYRE – Charlotte Bronté. Eroina, Jane Eyre, este o tânără a cărui viaţă nu a fost deloc una uşoară. Aceasta ajunge să fie guvernantă în casa lui Edward Rochester, un bărbat cu nenumărate secrete, de care Jane se îndrăgosteşte pătimaş.

2. INVITAŢIA LA VALS – Mihail Drumeş. Unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste româneşti, "Invitaţia la vals" este o povestea sfâşietoare şi emoţionantă a doi tineri pe care iubirea lor profundă îi distruge.

3. PE ARIPILE VÂNTULUI – Margaret Mitchell. Cartea lui Margaret Mitchell se numără printre romanele-simbol pe care trebuie să le citeşti cel puţin o dată în viaţă. "Pe aripile vântului" a fost ecranizat în 1939, cu Vivien Leigh şi Clark Gable în rolurile principale.

4. SOŢIA CĂLĂTORULUI ÎN TIMP – Audrey Niffenegger. Autoarea ne propune o poveste de dragoste care depăşeşte barierele temporale. Clare şi Henry se iubesc enorm, însă relaţia lor este pusă în pericol de afecţiunea de care suferă Henry: acesta călătoreşte în timp, independent de voinţa lui, în cele mai neaşteptate momente.

5. UN AN BUN – Peter Mayle. Dacă eşti o romantică incurabilă, iar Provence se numără printre destinaţiile tale de vacanţă favorite, atunci cartea lui Peter Mayle este perfectă pentru tine. Max Skinner este un bancher londonez, a cărui viaţă se schimbă radical în momentul în care află că a moştenit un domeniu viticol în Provence.

6. JURNALUL UNEI IUBIRI – Nicholas Sparks. Ecranizarea acestui roman, cu Rachel McAdams şi Ryan Gosling în rolurile principale, se numără printre cele mai frumoase şi apreciate pelicule de dragoste din toate timpurile.

7. PACIENTUL – Michael Ondaatje. Hana este o infirmieră de origine canadiană, în grija căreia se află un misterios bărbat cu multiple arsuri pe corp. Acesta îi dezvăluie Hanei o poveste emoţionantă.

8. ANNA KARENINA – Lev Tolstoi. Romanul se axează pe drama Annei, o femeie măritată din înalta societate, care se îndrăgosteşte pătimaş de un alt bărbat, contele Vronski.

9. MIC DEJUN LA TIFFANY – Truman Capote. Cartea ne-o prezintă pe Holly Golightly, o tânără extravagantă din New York. Aceasta speră să se mărite cu unul dintre bărbaţii bogaţi care îi dau târcoale, oferindu-i nenumărate cadouri scumpe. Între ea şi vecinul ei se formează o frumoasă legătură de prietenie, acesta fiind singurul care descoperă o altă latură a personalităţii lui Holly. Cartea a fost ecranizată în 1961, cu Audrey Hepburn în rolul principal.

10. LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI – Emily Brontë. Singurul roman al autoarei, „La răscruce de vânturi“ este o poveste despre dragoste, pasiune şi răzbunare pe care o vei citi pe nerăsuflate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ