TOP 10 cele mai CIUDATE FOBII: frica de branză sau frica de culoarea galben

| 14 iul, 2014

Ca sa intelegeti de ce este posibil sa existe asemenea fobii, mai intai trebuie sa stiti ca in definitia fobiei se vorbeste si despre caracterul ei irational. Exista numeroase cauze care pot declansa aparitia acestor fobii si ele depind de la caz la caz. Astazi, insa, nu vorbim despre cauze si tratament, ci doar va aducem la cunostinta cateva dintre cele mai ciudate si mai greu explicabile fobii:

1. Xantofobia este frica de culoarea galben. Frunzele de toamna, florile galbene, vopseaua galbena, toate ii ingrozesc pe cei care sufera de aceasta fobie. In cazurile mai grave, persoanele care sufera de xantofobie nu suporta nici macar sa auda cuvantul „galben”.

2. Somnifobia
este frica de somn. Persoanelor care sufera de somnifobie le este frica sa adoarma fie pentru ca asociaza somnul cu decesul, fie pentru ca le e frica sa piarda controlul asupra propriului organism sau pentru ca nu mai au niciun fel de notiune a timpului.

3. Turofobia este frica de branza. Cei care sufera de turofobie nu suporta sa stea in prezenta unei feliute de branza. Unii se tem doar de anumite tipuri de branza, altii de branza, in general, indiferent de tipul ei.

4. Arachibutirofobia este frica de untul de arahide, in special de faptul ca acesta se poate lipi de cerul gurii.

5. Omfalofobia este frica de buric. Omfalofobia se manifesta prin frica de a atinge buricul cuiva, de a fi atins sau pur si simplu de a vedea un buric. Cei care sufera de aceasta afectiune simt frica, dar si scarba la atingerea sau vederea unui buric dezgolit.

6. Ombrofobia este frica patologica de ploaie. Persoanele afectate pot fi cuprinse de adevarate atacuri de panica daca sunt prinse afara de ploaie. Unii specialisti considera ca aceasta frica poate fi declansata in copilarie, de parintii ultra-protectori cu copiii lor.

7. Pogonofobia – frica de oameni cu barba.

8. Peladofobia este frica de oameni cu chelie.

9. Nomofobia – frica de a nu avea acces la telefonul mobil. Este o fobie aparuta recent, care, insa, afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Nomofobia include frica de a ramane fara semnal, frica de a ramane fara baterie sau frica excesiva fata de ideea ca ai putea sa iti pierzi telefonul sau ar putea sa iti fie furat.

10. Ripofobia – frica de actul defecatiei.

Oricat de amuzant ar suna unele dintre ele, fobiile sunt afectiuni serioase, care deterioreaza considerabil calitatea vietii celor care au nenorocul sa le aiba. Daca suferi de o frica irationala, oricat de nesemnificativa ti s-ar parea, ar fi bine sa iei legatura cu un medic specialist pentru a incerca sa o combati. Lasate netratate, fobiile nu fac decat sa se accentueze si, intr-un final, sa puna stapanire pe intreaga ta viata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ