Top 5 cele mai frumoase plaje din Europa. Merită să le vizitezi

| 17 iul, 2014

Toată lumea îşi doreşte să aibă parte de o vacanţă de vară perfectă, să se bronzeze pe o plajă cu nisip fin şi să înoate într-o mare cu ape transparente. Cei care vor vizita aceste plaje, decretate cele mai frumoase din Europa de către "European Best Destinations”, organizaţie non-profit care promovează turismul de pe continentul nostru, vor putea spune că au avut concediul de vis pe care şi l-au dorit.

Primul loc al celor mai frumoase plaje din Europa îl ocupă Tenby Harbour, din Ţara Galilor. Celebră printre căutătorii unor peisaje de poveste, plaja, situată între vechiul oraş medieval Tenby şi dealurile pe care se află ruinele castelului cu acelaşi nume, este un coţişor pitoresc pentru romantici sau pentru familiile care preferă liniştea.

Locul doi este ocupat de Praia da Cova Redonda din regiunea Algarve a Portugaliei care potrivit autorilor clasamentului este un adevărat paradis. Ea este renumită pentru apele sale liniştite şi se află într-un golf destul de mic, plin cu formaţiuni stâncoase.



Zlatni Rat, cunoscută şi drept Cornul de aur, este a treia cea mai frumoasă plajă din Europa, fiind considerată o minune a naturii. Ea se întinde la doar doi kilometri distanţă de oraşul Bol de pe coasta de sud a Croaţiei.



Plaja Isola Bella, care în limba italiană înseamnă "Insula frumoasă" ocupă locul al patrulea. Ea este situată pe coasta Taorminei, în Sicilia, este un paradis maritim înţesat de golfuri pitoreşti, cu nisip auriu şi plaje ispititoare.



Pe locul al cincilea ca destinaţie de vacanţă este El Faro de Trafalgar. Acestă plajă se află în zona Los Caños de Meca, în Spania şi este declarată monument al naturii. Apele cristaline sunt perfecte pentru sporturi maritime.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ