Top 5 trucuri pentru o grădină ca în povești! Urmează sfaturile și vei avea o oază de liniște!

| 08 ian, 17:46

Grădina este considerată de către specialiști spațiul perfect pentru relaxare. Omul se conectează cu natura, iar sentimentul este eliberator și încărcat de energie pozitivă. Întins pe iarba verde sau într-un hamac, admirând stelele, poți să respiri aer curat și să îți lași gândurile negative deoparte.  Dacă ai și un pic de inspirație, astfel încât să îți amenajezi grădina, atunci, cu siguranță, o sa ai momente în care te vei simți ca într-un basm

Iată 5 trucuri care îți vor transforma grădina într-o oază de relaxare:

  • Canapele și scaune din paleți

Mobila de grădină are un preț destul de piperat, iar dacă ai amenajat un umbrar din flori sau viță de vie, poți “meșteri” singur și o măsuță alături de câteva canapele din paleți. Îi poți cumpăra de pe internet, iar mai apoi trebuie doar să îi șlefuiești și să îi vopsești. Nu îți trebuie experiență ci doar voință. Dacă te uiți la câteva poze sau tutoriale , cu siguranță vei realiza ceva deosebit.

  • Balansoarul de grădină

Acest obiect este absolut necesar pentru un spațiu verde relaxant, spun peisagiștii. Arată bine din punct de vedere estetic, dar este și util. E destul de greu de construit, mai ales pentru o persoană fără prea mare experiență, așa că, cel mai bine ar fi să alegi balansoarul online de pe Hornbach.ro, unde vei găsi multe modele, dar și perne colorate care să înveselească spațiul și să îi dea un aer modern.

  • Florile cățărătoare

O grădină fără flori este un spațiu trist. Plantele sunt cele care dau viață acestui peisaj și pot acoperi micile imperfecțiuni din grădină. Un gard  inestetic, de exemplu, poate fi mascat cu flori cățărătoare. Pe lângă faptul că vor arăta minunat înflorite, acestea vor emana și un miros plăcut. De asemenea, pentru un aspect de poveste, ele pot fi puse să crească pe un suport. Vor fi ca o poartă spre o lume a viselor. Printre cele mai cunoscute flori cățărătoare se numără: glicina, clematita, trandafirul sau trămbița.

  • Aleea șerpuită

Aproape în fiecare grădină există o alee. Iar dacă ea nu există, sigur există o cărare. Pentru a realiza o alee nu este nevoie de o investiție majoră. O poți face singur, din pietre de râu, dopuri de sticlă sau din rondele de lemn.

  • Hamacul

În funcție de câți prieteni sau membri ai familiei ai, ar fi bine să pui cel puțin două hamace în grădină, bineînțeles, dacă spațiul îți permite. Legănatul în adierea vântului va fi o plăcere, iar când vei fi la job, abia o să aștepți să ajungi acasă și să iei cina, apoi să aprinzi câteva lumânări sau felinare și să te relaxezi într-un hamac. Ia și o păturică, pentru că s-ar putea să te prindă noaptea acolo.

Pe lângă aceste sfaturi și obiecte care or să îți înfrumusețeze grădina, poți să mai pui niște lămpi solare sau o instalație de exterior care să lumineze seara.

sursa foto: shutterstock. com, pinterest.com

 

Tag-uri: gradina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ