Top angajatori privaţi din România, în 2012

| 13 aug, 2013

Surpriză în topul celor mai mari angajatori cu capital privat. Providerul de cablu şi internet RCS&RDS a urcat patru poziţii, în timp ce japonezii de la Sumitomo Electric Wiring Systems şi-au făcut loc în top 10, scrie ECONOMICA.NET.

OMV Petrom SA rămâne cel mai mare angajator cu capital privat din România, cu toate că în 2012 a mai renunţat la personal, potrivit unui clasament realizat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru ECONOMICA.NET. OMV avea în 2012 un număr mediu de 20.508 de angajaţi, faţă de aproximativ 22.000 cu un an în urmă.

Urmează, ca şi în 2011, Automobile Dacia, care a renunţat anul trecut la 0.08% dintre angajaţi, retailerul german Kaufland, care avea anul trecut în medie cu 13,8% mai mulţi salariaţi decât în 2011 şi  Delphi Pakard Romania, care şi-a redus personalul cu 6,9%.

Pe poziţia a cincea apare însă prima surpriză a anului: RCS&RDS a urcat de pe locul 9 în 2011, în urma angajării a aproximativ 2.000 de oameni (creştere de 28%).

Pe şase a coborât Arcelor Mittal Galaţi, care , din datele ONRC, este compania care a făcut anul trecut cele mai importante concedieri: 9,3% dintre angajaţi, în timp ce pe poziţia a 8 a este un new entry. Este vorba despre SEWS România, filiala românească a producătorului japonez de componente auto Sumitomo Electric Wiring Systems (SEWS), care avea anul trecut peste 7.600 de salariaţi.

Urmează BRD Groupe Societe Generale şi Banca Comercială Română, ambele instituţii bancare având în 2012 mai puţini salariaţi decât în 2011, scăderea fiind de 4,9% şi respectiv 4.4%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ