Topul celor mai vânduţi pictori români în 2013

| 24 oct, 2013

Constantin Brâncuşi, Victor Brauner, Reuven Isaac Rubin (Zelicovici), Vilmos Aba Novak şi Ştefan Luchian figurează pe primele cinci poziţii ale TOP 100 cei mai valoroşi pictori români ale căror lucrări au fost tranzacţionate în 2013.

Topul celor mai valoroşi pictori români este dominat de Constantin Brâncuşi, Victor Brauner, Reuven Isaac Rubin (Zelicovici), Vilmos Aba Novak şi Ştefan Luchian. 'Top 100 cei mai valoroşi pictori români', realizat de revista Capital, se bazează pe valorile de tranzacţionare ale lucrărilor realizate de artiştii români, pe baza indexurilor de artă interne şi internaţionale,transmite Agerpres.

Alexandru Bâldea, managing partner Artmark, a spus că artiştii români care se vând bine pe pieţele din străinătate nu coincid cu aceia cotaţi pe piaţa românească de artă.

Potrivit acestuia, faţă de anul trecut, în 2013 sunt foarte mulţi artişti tineri care au intrat în top şi foarte mulţi artişti români consacraţi vânduţi îndeosebi pe pieţele din afară, în timp ce pe piaţa românească nu există. 60% din pictorii aflaţi în top sunt alţii decât cei de anul trecut, a adăugat Bâldea.

El a arătat că, dacă în 2013 pe piaţa românească de artă Ştefan Luchian a depăşit pragul de 300.000 de euro (n.r. cu lucrarea 'Două fete', tranzacţionată la licitaţia nr. 106, Goldart, Bucureşti, aprilie 2013), în următorii cinci ani va fi depăşit şi pragul de 500.000 de euro.

Fostul premier Adrian Năstase, prezent la eveniemnt,  l-a amintit pe pictorul Jacques Herold (Blumer) (n.r. locul 13 în TOP 100), declarând că fiul acestuia, care trăieşte la Paris, ar dori să înfiinţeze un Muzeu Herold în ţară şi să doneze o parte din lucrările tatălui său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ