Toyota are ca obiectiv o producţie record în 2013, de 10,1 milioane de maşini

| 31 iul, 2013

Grupul auto japonez Toyota va majora ţinta de producţie globală pentru 2013 la aproximativ 10,1 milioane de vehicule, de la 9,94 milioane de unităţi estimat anterior, datorită vânzărilor mai bune din Japonia, precum şi exporturilor solide, transmite Xinhua, citată de Agerpres.

Ţinta include şi producţia grupului de firme Daihatsu şi Hino, anunţă Kyodo News, care adaugă că nicio companie auto din lume nu a produs până în prezent 10 milioane de unităţi anual.

Conducerea companiei va stabili o ţintă de producţie de 8,9 milioane de unităţi doar pentru Toyota, iar producţia internă va creşte cu 200.000 de unităţi, la 3,3 milioane de unităţi , datorită majorării vânzărilor de vehicule hibride pe piaţa internă. Compania va anunţa noile obiective vineri, împreună cu rezultatele financiare obţinute în trimestrul doi din 2013.

În primul semestru din 2013, Toyota a produs 5,05 milioane de unităţi la nivel mondial, în scădere cu 3,7% faţă de perioada similară din 2012. Totuşi, Toyota rămâne cel mai bine vândut producător auto pe plan mondial, în primele şase luni din 2013.

Anul trecut, grupul Toyota a vândut 9,7 milioane de vehicule, depăşind General Motors şi Volkswagen. Pentru anul financiar care se încheie la 31 martie 2014, analiştii se aşteaptă la un profit operaţional de 2.000 miliarde de yeni, aproape de recordul înregistrat în urmă cu cinci ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ