Traficul aerian de pasageri a atins recordul de 8,32 de milioane în 2014

| 14 ian, 16:07

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în anul 2014 a înregistrat o creștere de 8,8% față de 2013, ajungând la recordul de 8.321.858, iar mișcările de aeronave (aterizări și decolări) au fost cu peste 6% mai multe, respectiv 102.048, a informat, miercuri, Compania Națională Aeroporturi București.

Potrivit sursei citate, din totalul pasagerilor, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) s-au consemnat anul trecut 8.317.168 de pasageri și 91.788 de mișcări de aeronave, iar restul au fost înregistrați pe Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu (AIBB AV).

Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București depășește tendința generală înregistrată la nivel european.

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, respectiv Ryanair şi Air Baltic.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ