Traian Băsescu: Dacă oamenii vor respinge referendumul va fi un eşec al meu, pe care mi-l asum

| 16 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică la emisiunea "După 20 de ani", de la ProTv, că la referendum este un răspuns validat pe care actuala majoritate nu îl recunoaşte şi principalul obiectiv al oricărui politician responsabil este să arate că nu se poate trece pentru un referendum validat.

Preşedintele a vorbit despre modificarea Constituţiei şi a precizat că în timpul mandatului său a modificat trei lucruri majore: a pus în aplicare rezultatul referendumului, a introdus prevederile tratatului fiscal în Constituţie şi a modificat articolele neclare în baza deciziilor CC.

Astfel că, România are o Constituţie bună şi modernă, "Eu am propus simplificarea Parlamentului, iar românii au fost de acord. Nicio prevedere a Noii Constituţii nu îmi este aplicabilă. Nu mi se pot modifica atribuţiile. Categoric vor apărea situaţii care pot duce la blocarea statului", a adăugat Traian Băsescu.

"Dacă oamenii vor respinge referendumul va fi un eşec al meu, pe care mi-l asum. Dacă Constituţia nu va reflecta referendumul din 2009, eu îl voi declanşa". De asemenea, a mai declarat că un parlament cu o singură Cameră va funcţiona mai bine, după regulile constituţionale ce vor fi stabilite.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ