Traian Băsescu: eu nu mă pricep la agricultură

| 22 aug, 2013

Ca să vezi și să nu-ți vină să crezi... Specialistul în agricultură al țării se ascundea fix după gardul Palatului Cotroceni! Proaspăt găsita pricepere a lui Traian Băsescu la agricultură ar fi chiar hilară, dacă tupeul cu care critică un guvern ale cărui politici au reușit să ofere României cel mai bun an agricol din ultimii 9 ani de zile nu ar fi o adevărată jignire pentru adevărații specialiști.

“În niciun caz nu voi fi cel care să vă dea sfaturi legate de agricultură pentru că nu mă pricep", spunea un înalt oficial al statului român acum câțiva ani de zile. Cine credeți că este?

Ca să puteți ghici vă voi da câteva indicii. Este primul președinte al României care a reușit performanța să rămână la Palatul Cotroceni în ciuda voinței a peste 87% dintre cetățenii care au mers la referendumul de demitere din 2012 i-au spus să-și facă bagajele și să plece acasă.

Este cel care a adus în politica românească paradigma conflictului și a dezbinării și a încercat să subjuge statul român voinței sale. Este cel care a gestionat în mod real cele mai catastrofale guverne ale României, care i-au sărăcit pe cetățenii acestei țări și au adus economia românească pe marginea prăpastiei abisale a crizei. Este el, președintele jucător, Traian Băsescu.

Fiind de profesie marinar, afirmația la care făceam referire în dechiderea acestui articol era absolut firească. Numai că firescul nu are nimic de-a face cu Băsescu, așa cum bine o știe o țară întreagă. Așa că în cei patru ani scurși de la momentul la care declara că nu se pricepe la agricultură, Traian Băsescu a devenit însă brusc un expert și în acest domeniu.

Aflat la ”Ziua Cercetării Procera”, organizată la Fundulea, președintele a ținut o adevărată prelegere despre ce merge și mai ales ce nu merge în agricultură. Și mai nimic nu-i miroase a bine întâiului marinar pe brazde al țării.

Cică în agricultură e proastă guvernare, iar Ministerul Agriculturii i-ar favoriza pe cumpărătorii străini, care profită de recolta foarte bună obținută anul acesta și de faptul că agricultorii nu au primit certificate de depozite pentru a cumpăra la prețuri derizorii producția de grâu a agricultorilor români. Mai mult, președintele a trasat și soluții: exportul de materie primă agricolă trebuie reorientat către zootehnie. ”Să exportăm produse finite, produse din carne, produse fie ele şi din grâu, dar să fie produs finit, pentru că se plimbă în Europa pâinea în celofan de pe o piaţă pe alta”, a îndemnat Băsescu.

Mai mult, președintele a creionat și modul în care trebuie redimensionat învățământul de profil: ”După ce am văzut maşinile agricole expuse la Fundulea în această primăvară, sunt de părere că, dacă nu schimbăm structura de învâţământ agricol, vom ajunge să importăm şi mecanici pentru utilajele acelea sofisticate”.

Ca să vezi și să nu-ți vină să crezi... Specialistul în agricultură al țării se ascundea fix după gardul Palatului Cotroceni! Proaspăt găsita pricepere a lui Traian Băsescu la agricultură ar fi chiar hilară, dacă tupeul cu care critică un guvern ale cărui politici au reușit să ofere României cel mai bun an agricol din ultimii 9 ani de zile nu ar fi o adevărată jignire pentru adevărații specialiști, care și-au tocit coatele pe băncile facultăților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2013
ionut
agricultura
daca acest an am avut o recolta foarte buna nu se datoreaza guvernului, el nu a facut nimic pentru acest lucru, se datoreaza omului care a muncit, sa chinuit foarte mult si vremii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ