Traian Băsescu: "Foarte probabil, voi candida la Primăria Capitalei. Am conştiinţa împăcată"

| 10 aug, 19:41

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, a declarat vineri seara la Digi24 că este „foarte posibil” să candideze la Primăria Capitalei, iar anunțul oficial îl va face săptămâna viitoare.

„Încă nu este o decizie luată, dar nu exclud această posibilitate”, a spus Traian Băsescu, precizând că mai are nevoie de o discuție cu liderii tuturor organizațiilor PMP, discuție pe care probabil o va avea vinerea viitoare.

Traian Băsescu a prezentat rezultatele unui sondaj CURS pentru a demonstra că în cazul în care candidează, va lua voturi și de la Nicușor Dan, și de la Gabriela Firea și a spus că, în această privință, „are conștiința împăcată”.

Decizia de a candida este motivată de excluderea PMP, partidul pe care l-a fondat, de la negocierile pe care PNL și USR-PLUS le-au purtat pentru susținerea unor candidați comuni în București la alegerile locale din 27 septembrie 2020. „Ne-au anunțat că nu este loc în această alianță și pentru PMP. Nefiind, ne luăm soarta în mâini. Ei au stabilit că pot câștiga eliminând PMP-ul. De ce să-mi bat eu capul cu problemele pe care ei deja le-au judecat?”, a spus Traian Băsescu, întrebat dacă prin candidatura sa nu va știrbi șansele pe care le are Nicușor Dan.

„PMP-ul nu e victima nimănui. Eu nu condamn aceste partide să facă o alianță între ele fără PMP. În acelaș timp, nici PMP nu poate fi condamnat că va candida” - a adăugat fostul președinte. El a reamintit că a fost printre primii care au susținut o candidatură a lui Nicușor Dan susținută de dreapta și consideră în continuare că Nicușor Dan are cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a mai spus că nu prea știe să piardă în alegeri, iar referindu-se la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat că va candida și el, fostul președinte este convins că îl va „bate rău” în alegeri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 17:00
edudgeLix
how to flush stromectol from your system
We report a case of acute barium toxicity after an episode of accidental intravenous IV infusion of oral barium sulfate stromectol 3 mg side effects Hipolito, USA 2022 04 23 15 21 05

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ