Traian Băsescu se autodenunţă că a influenţat Justiţia

| 03 oct, 2013

Când nu-l laudă nimeni, şeful statului se laudă singur. Deunăzi spunea că Victor Ponta s-au urcat în trenul pro Roşia Montană, Crin Antonescu în cel împotriva exploatării din Apuseni, iar domnia sa în cel anticorupţie.

Preşedintelui i-a zburat porumbelul înaintea interviului dat Evenimentului Zilei, în care îi acuză pe premier, ministrul Justiţiei şi şeful Parchetului General de schimbarea procurorului Lucian Papici. Cu alte cuvinte, Traian Băsescu, autoproclamatul apărător al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, o instituţie care este statutar independentă, dă perdeau la o parte şi ne spune fățiș că el este artizanul muncii depuse de DNA.

Luat de valul revocării lui Lucian Papici, aflat la final de mandat, schimbat de procurorul general conform legii în vigoare, şefului statului face nişte dezvăluiri halucinante despre regulile nescrise aplicate de Daniel Morar, fost şef DNA. Potrivit preşedintelui, principiul lui Morar de numire a şefilor de secţii este infailibil - “aşa a funcţionat relaţia cu Morar”. Despre ce relaţie este vorba? În traducere, o înţelegere tacită între Băsescu şi Morar, astfel se explică şi prelungirea nejustificată a mandatului acestuia până la detașarea definitivă la Curtea Constituţională.

Preşedintele recunoaşte că a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Tiberiu Niţu să oprească schimbarea procurorului Papici. Un lucru destul de grav, apropo de influenţa sistemului judiciar. Băsescu ne spune că Papici este de neînlocuit, ceilalți procurori nu pot să ducă munca depusă de acesta. Se subînţelege, mergând pe logica şefului statului, că doar Macovei, Morar sau Papici sunt competenţi în lupta anticorupţie.

Afirmaţia lui Băsescu prin care a anunţat că l-a sunat pe procurorul general, în legătură cu schimbarea lui şefului de la Secţia I a DNA, demonstrează modul în care Justiţia a funcţionat în ultimii nouă ani sub patronajul lui Traian Băsescu, Daniel Morar şi Monica Macovei. Președintele este cel care se laudă că a reformat Justiţia, că a asigurat independenţa șamd, însă este contrazis de propria-i persoană. Macovei şi Băsescu urlă de un an şi ceva de respectarea statului de drept în România. Oare, prin telefonul de la miezul nopţii dat de procurorilor, se mai poate vorbi de stat de drept…?

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ