Traian Băsescu se răzgândește. Din nou

| 05 sep, 2013

Dacă cineva credea că Traian Băsescu a început să devină consecvent în acțiuni și declarații, acesta ne-a oferit ieri încă un exemplu de răzgândire tipică, deja o marcă a activității sale de președinte de-a lungul celor 9 ani de mandat.

După ce luni spunea că este un susținător al proiectului Roșia Montană – lucru, de altfel, devenit evident în ieșirile sale publice din ultimii ani – Traian Băsescu a apărut chiar a doua zi în conferință de presă și a explicat că va deveni neutru pe subiect. Iar justificarea oferită pentru noua răzgândire: președintele trebuie să fie un „mediator credibil”.

Cât de credibil și neutru poate fi președintele după ce a promovat proiectul cu fiecare ocazie în aparițiile sale publice? Și care este de fapt interesul din spatele răzgândirii de ieri?

Este vorba despre o mișcare prin care Traian Băsescu încearcă să se distanțeze de subiectul sensibil al exploatărilor de la Roșia Montană, tocmai acum, în momentul în care proiectul este pus pe picioare și supus dezbaterii. Faptul că președintele încearcă în aceste momente să se sustragă criticilor care apar tinde să întoarcă împotriva sa eticheta pe care a pus-o luni Guvernului: „lașitate”.

Din punct de vedere politic, Băsescu preferă să lase tot demersul în ograda Parlamentului, lucru demonstrat de altfel și de o altă cvasi-răzgândire din conferința de presă de marți, și anume decizia de a nu mai opta pentru referendum. „Nu am iniţiat un astfel de proces, l-am invocat ca pe o posibilitate, apreciez că o dezbatere în Parlament este de natură să clarifice foarte multe din semnele de întrebare pe care românii le au despre acest proiect şi consider că dezbaterea în Parlament este cel mai potrivit lucru. Nu voi lua o măsură care să facă inutilă dezbaterea în Parlament”, a declarat cameleonic președintele.

Din moment ce timp de mai mulți ani a susținut public proiectul, este foarte puțin probabil ca strategia lui Traian Băsescu să dea roade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2013
cantautor
puteti sa scrieti ce vreti,cat vreti voi,argumentat sau nu...
afacerea Rosia M este inchisa,pana cel putin la anul,dupa alegerile prezidentiale...
colosul de 70% este impotent...politic

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ