Traian Băsescu - un nou exemplu de teatru politic

| 05 sep, 2013

Traian Băsescu se află într-o efervescenţă mediatică continuă. După ce toată vara a ţinut lecţii Guvernului şi i-a trasat sarcini lui Victor Ponta, după ce a criticat fără ocolişuri politicile Executivului sau după ce a bifat în neştire demersuri care mai de care mai populiste pentru a-i crea o platformă PMP şi Elenei Udrea, şeful statului şi-a dat din nou în petic.

În contextul dezbaterii generate de incidentul copilului omorât de câinii maidanezi, şeful statului nu a putut rata şansa de a valorifica în mod cinic episodul, sugerând că Guvernul Ponta este dator să soluţioneze problema câinilor fără stăpân, în sensul adaptării legislaţiei în vigoare printr-o ordonanţă de urgenţă. "Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare. Fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă. Să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi”, a susţinut şeful statului.

Intervenţia plină de emoţie a preşedintelui ar fi putut fi catalogată ca firească pentru un om, dar fiindcă îl cunoaştem pe Traian Băsescu şi abilitatea acestuia de a exploata politic tragediile, apelul este departe a impresiona. Înainte de a fi preşedinte al României, Traian Băsescu a fost primar al Capitalei, iar în mandatul său problema maidanezilor nu a fost nici pe departe soluţionată. Tema câinilor comunitari nu poate fi pasată între forţele politice, aşa cum încearcă acum Traian Băsescu, prevalându-se de faptul că la Guvern şi la Primăria Capitalei nu se mai află nici el personal, nici partidul pe care îl susţine. În aceeaşi notă a unui exerciţiu de imagine poate fi încadrată şi fotografiile postate de şeful statului pe o reţea de socializare prin care încearcă să transmită ideea că ar fi un iubitor al câinilor fără stăpân, prin aceea că a adoptat în trecut câţiva maidanezi, într-un contrast evident cu soluţia eutanasierii susţinută tot de Traian Băsescu.

De asemenea, încercarea de a culpabiliza ONG-urile pentru incidentul de zilele trecute denotă superficialitate. Dacă nu s-a făcut până acum o reformă reală şi nu a fost soluţionată problema câinilor vagabonzi, responsabilitatea trebuie căutată în primul rând la guvernarea PDL care ani de zile nu a luat nicio măsură prin care să fie rezolvată situaţia maidanezilor, problemă ce trenează deja de foarte mult timp. Nu vorbim de prima victimă a maidanezilor, legea nefiind funcţională.

Nu în ultimul rând, soluţia unui cadru legislativ care să permită eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân este departe de a fi cea mai potrivită. Problema câinilor maidanezi reclamă o soluţionare în spiritilor preverilor şi normelor europene. Câinii comunitari trebuie să dispară de pe străzi prin aplicarea unor măsuri echilibrate care să aibă la bază protejarea populaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2013
cantautor
"Câinii comunitari trebuie să dispară de pe străzi prin aplicarea unor măsuri echilibrate care să aibă la bază protejarea populaţiei."

Spune-i asta mamei si tatalui lui Ionut,vezi ce-ti spun,apoi apuca-te si scrie in articol pe aceasta tema...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ