Transgaz: Procesul iniţiat de CE nu afectează capacitatea societăţii

| 02 iun, 10:43

Procesul de investigare iniţiat de Comisia Europeană la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale - SNTGN Transgaz SA referitor la împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre ale UE nu afectează capacitatea societăţii de a efectua la timp şi în condiţii de siguranţă a tuturor operaţiunilor din domeniul său de competenţă, potrivit datelor publicate de Transgaz.

De asemenea, Transgaz precizează că va întreprinde cu celeritate toate diligenţele necesare pentru asigurarea documentelor necesare Comisiei Europene în acest procesul de investigare.

"În considerarea bunelor practici de guvernanţă corporativă, SNTGN Transgaz SA, doreşte să informeze pe toţi

cei interesaţi asupra faptului că, în continuare, compania va întreprinde cu celeritate toate diligenţele necesare pentru clarificări şi pentru mobilizarea eficace a resurselor şi asigurarea datelor, informaţiilor, şi documentelor de care Comisia Europeană va avea nevoie în procesul de investigaţii suplimentare iniţiat. Demersul Comisiei Europene nu afectează capacitatea SNTGN Transgaz de a-şi îndeplini în continuare misiunea, compania fiind un actor responsabil în efectuarea la timp şi în condiţii de siguranţă a tuturor operaţiunilor din domeniul său de competenţă. SNTGN Transgaz acordă atenţie şi importanţă în egală măsură planurilor de dezvoltare a reţelei naţionale de transport al gazelor naturale pe teritoriul României, cât şi implementării măsurilor adecvate pentru integrarea acesteia cu piaţa europeană a gazelor naturale, inclusiv - fără a se reduce la - dezvoltarea interconectărilor cu state membre ale UE", reiese din datele companiei.

Reprezentanţii Transgaz precizează că, în măsura în care va fi relevant, vor informa de îndată, prin comunicat oficial, "în mod transparent şi cu respectarea prevederilor legale", în legătură cu acele aspecte care pot să fie de interes deopotrivă pentru publicul larg, ca şi pentru cei care participă la ori sunt în mod direct interesaţi de performanţa companiei.

Comisia Europeana a deschis joi, 1 iunie, o procedură oficiala de investigare, pentru a evalua dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, Transgaz, a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale UE. Comisia va investiga dacă Transgaz a abuzat de poziţia sa dominanta pe piaţă, încălcând astfel normele UE.

Transgaz mai susţine că iniţierea procedurilor CE împotriva companiei şi a tuturor întreprinderilor controlate direct sau indirect de aceasta, nu înseamnă că a fost concluzionat definitiv de către Comisie că există o încălcare ci doar faptul că, acest caz va fi tratat în mod prioritar de către Comisia Europeană.

Tag-uri: transgaz
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ