Trei tineri l-au contestat pe Putin de ziua lui și au fost condamnați la închisoare

| 10 oct, 14:10

Trei ruşi au fost condamnaţi luni la Sankt-Petersburg (nord-vest) la pedepse mergând de la 10 până la 15 zile de închisoare pentru că au participat la acţiuni anti-Putin de ziua de naştere a preşedintelui rus, potrivit unor surse de la un tribunal local, citate de AFP, notează Agerpres.

Tribunalul Dzerjinski din Sankt-Petersburg a anunţat că i-a condamnat pe 'Andrei Graf la 15 zile de detenţie, iar pe Ivan Rubţov şi Vlad Ivancio la 10 zile de închisoare pentru încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor'.

La 7 octombrie, ziua când Vladimir Putin a împlinit 66 de ani, un mic grup de militanţi, printre care şi cei trei tineri condamnaţi, a defilat în centrul oraşului natal al preşedintelui rus cu o pancartă pe care se putea citi 'Vă dorim mulţi ani de închisoare!'.

Un alt grup a instalat o pancartă cu înscrisul 'Sankt-Petersburg împotriva lui Putin' pe un pod din fosta capitală imperială, potrivit unor fotografii publicate de militanţii anti-Putin pe internet.

Mai multe persoane au fost reţinute duminică după aceste acţiuni, dar majoritatea dintre ele au fost eliberate la scurt timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ