Tribunalul decide miercuri dacă pedeapsa lui Becali va fi întreruptă

| 17 iun, 2013

Tribunalul Bucureşti decide miercuri dacă pedeapsa lui Gigi Becali va fi întreruptă. Avocaţii susţin că finanţatorul echipei Steaua ar trebui lăsat în libertate ca să-şi pună ordine în afaceri, în timp ce procurorul spune că Becali nu a administrat niciodată în mod direct firmele pe care le deţine.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a judecat, astăzi, cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, pe care acesta a început să o execute la 20 mai, după condamnarea în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării.

Avocaţii lui Gigi Becali au spus în faţa instanţei că Gigi Becali ar trebui lăsat în libertate timp de trei luni pentru a gestiona şi a-şi pune ordine în afacerile pe care le are. În replică, procurorul prezent la şedinţa de judecată a combătut fiecare argument al apărării şi a arătat că Gigi Becali este acţionar al societăţilor menţionate de avocaţi, dar nu le-a administrat niciodată în mod direct, această activitate fiind făcută în locul său de consiliile de administraţie ale firmelor sale sau de administratori judiciari.

Procurorul a mai arătat că această cerere nu este admisibilă şi pentru că până la acest moment nu s-a efectuat contopirea celor două pedepse la care a fost condamnat Gigi Becali, în dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării şi în dosarul "Valiza".

Potrivit procurorului, avocaţii lui Becali s-ar fi grăbit cu introducerea acestei cereri de întrerupere a executării pedepsei, întrucât articolul 455 din Codul de procedură penală, în baza căruia a fost făcută cererea, nu permite întreruperea executării pedepsei unei persoane pe numele căreia există mai mult de un mandat de executare.

Totodată, procurorul a arătat că toate argumentele apărării privind situaţia afacerilor lui Gigi Becali sau cea familială nu conduc la ideea că este îndeplinită acea consecinţă gravă pentru condamnat, astfel încât să fie necesară lăsarea acestuia în libertate.

Referitor la situaţia de la FC Steaua, procurorul a admis că Becali este acţionar, dar "varianta expusă de apărare potrivit căreia Steaua va intra în declin odată cu încarcerarea lui Becali excede situaţiei premisă".

Consecinţele negative ce s-ar putea produce după încarcerarea lui Becali au o legătură directă cu clubul Steaua, şi nu cu persoana acestuia, a mai arătat procurorul. El a precizat că Becali nu are funcţie de conducere la FC Steaua."Steaua este în regulă, iar în prezent se lucrează la perfectarea vânzării unor jucători pe sume foarte mari şi, totodată, recent a avut loc vânzarea unui jucător pentru aproape două milioane de euro", a mai arătat procurorul în faţa instanţei.

Referitor la o situaţie expusă de avocaţi conform căreia Primăria trebuie să-i plătească lui Gigi Becali o sumă considerabilă de bani ca urmare a câştigării unui proces, procurorul a arătat că discuţiile privind o posibilă eşalonare sau a amânării acestei sume de bani către Becali poate fi purtată şi de intermediari stabiliţi de acesta, dacă într-adevăr doreşte să facă un serviciu Primăriei şi, implicit, cetăţenilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ