Pâinea românească este mai ieftină cu 32% decât cea bulgărească

| 19 sep, 2013

Pâinea de contrabandă din România ameninţă piaţa bulgărească, consideră preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli, Hristo Ţvetanov, şi preşedintele Federaţiei Producătorilor de Pâine şi Dulciuri, Mariana Kukuşeva.

"Se crede că pâinea românească va trece Dunărea din cauza comunicării mai uşoare între cele două state datorită podului de peste Dunăre. "Pâinea românească este mai ieftină cu 32% fată de cea bulgărească. Până în prezent, nu există importuri, însă dacă acestea ar exista, TVA-ul se plăteşte în statul în care s-a produs marfa", a declarat Kukuşeva, pentru BTV. În opinia sa, nu are cum să se reglementeze însă plata impozitului. Nu există nici un angajament clar asumat de către guvern în acest sens, potrivit RTV.net.

Kukuşeva a adăugat că pâinea din Bulgaria s-a ieftinit cu câteva stotinki, însă a refuzat să dea date concrete. Un kilogram de pâine de tip "Dobrogea" costă circa 91 de stotinki.

Preţul porumbului şi cel al grâului au scăzut cu circa 40%. Bulgaria exportă în principal grâu furajer. A exportat 1,5 tone într-o perioadă de 2 luni", a spus Hristo Ţvetanov. El a adăugat că, în Bulgaria, e cel mai ieftin grâul furajer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ