Tu ştii cum descoperi dacă ciupercile sunt otrăvitoare?

| 17 aug, 13:20

Chiar dacă numărul celor care consumă ciuperci a căror provenineţă sau calitate nu sunt certe, există totuşi situaţii în care este bine să ştiţi cum pot fi deosebite ciupercile bune de cele orăvitoare.

Cel mai cunoscut şi încă folosit procedeu este cel al linguriţei de argint, pusă în vasul în care fierb ciupercile. Dacă se înnegreşte, înseamnă că avem de-a face cu ciuperci sunt otravitoare.

Un alt truc extrem de simplu şi la fel de eficient este să puneţi pătrunjel verde în mâncare. Dacă se îngălbeneşte, inseamnă că ciupercile sunt toxice.

Testul cepei este la fel de eficient. Se pun două jumătăţi de ceapă în mâncare şi dacă se se albăstreşte, se învineţeşte sau se înnegreşte, însemnă că ciupercile nu sunt comestibile.

Atenţie însă, nu toate tradiţiile legate de ciuperci sunt reale! De exemplu, cea care spune că ciupercile culese din locuri retrase sunt comestibile.

Tag-uri: ciuperci
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ