Tudorel Toader pregătește o sesizare la CCR, după refuzul lui Iohannis privind revocările

| 26 noi, 14:00

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că pregătește un ”draft” al unei sesizări care ar putea fi trimisă la Curtea Constituțională, în care va fi reclamat un conflict juridic de natură constituțională între președinție și Guvern.

Această măsură, care nu a fost încă decisă în PSD, potrivit afirmațiilor lui Tudorel, vine după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze revocările din funcții ale ministrului Dezvoltării Paul Stănescu și ministrului Transporturilor Lucian Șova.

”Până luni voi redacta un proiect de draft de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituționalaă între Guvern și președinte, pe motiv de revocare a miniștrilor propuși. Nu înseamnă că s-a luat decizia, înseamnă că la minister vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a CCR, în cursul zilei de luni îl voi prezența, iar apoi cei care au competențele vor decide dacă vor sesiza Curtea Constituțională.” - a anunțat ministrul Justiției Tudorel Toader.

În urmă cu câteva zile, șeful statului i-a luat prin surprindere pe liderii PSD și i-a anunțat că nu mai discută despre nicio remaniere până după 1 decembrie.

Asta deși a primit noile propuneri pentru Transporturi și Dezvoltare, iar actualul ministru al Transporturilor și-a dat demisia. Un ministru “nu e paznic la cooperativă și nu are dreptul să-și părăsească postul până când nu i se semnează decretul de revocare’’, a completat Klaus Johannis.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ