Tudorel Toader a explicat ce aşteaptă de la viitorul şef DNA. “Măsuri de îmbunătăţire a activităţii”

| 30 iul, 09:05

Ministrul Justiţiei le-a spus luni jurnaliştilor de ce a respins primii 4 candidaţi la şefia DNA.

Tudorel Toader le-a spus luni dimineaţă jurnaliştilor ce aşteaptă de la candidaţii pentru postul de procuror-şef al DNA. Potrivit ministrului, aceştia trebuie să fie „Procurori care îndeplinesc condiţiile legale şi să îşi facă un program managerial din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA, măsurile de îmbunătăţire a activităţii, un grafic privind realizarea măsurilor.

Pentru că un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realizare a acelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă, ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el până acum”, a coontinuat ministrul Justiţiei.

Întrebat ce le-a lipsit celor 4 candidaţi pe care i-a respins săptămâna trecută, Toader a răspuns „Tocmai v-am spus”.

Legat de refuzul Serbiei de a îl extrăda pe Sebastian Ghiţă, ministrul a spus că trebuie văzut „ce anume au evocat judecătorii, dacă este o chestiune de procedură şi în ce constă. Până urmă, că-i stat membru sau nemembru UE, trebuiesc respectate standardele de protecţie a drepturilor, a libertăţilor. Vedem, analizăm, tragem concluzii”.

Procurorii care nu s-au înscris la prima procedură, dar vor totuşi să o inlocuieasca pe Laura Codruța Kovesi îşi pot depune dosarele până pe 24 august. Nu trebuie să le lipsească CV-urile şi proiectul de management care nu poate să depăşească 30 de pagini. Lista procurorilor admişi va fi publicată pe 29 august, pentru ca cei declaraţi admişi să fie invitaţi la interviu la începutul lunii septembrie. Tudorel Toader va face anunţul privind propunerea viitorului şef al DNA pe 6 septembrie.

Sursa: Pro TV

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ