Tudose: Avem 5,7 creștere economică, 4,85 milioane de salariați, iar șomajul este la minimul istoric

| 04 aug, 14:50

România are o creștere economică de 5,7%, a anunțat, vineri, premierul Mihai Tudose, precizând că în țara noastră sunt 4,85 milioane de salariați, rata șomajului ajungând la minimul istoric de 5,3%.

"Avem 5,7 creștere economică — cea mai mare din Uniunea Europeană, avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani — 4,85 milioane de salariați. Rata șomajului — la 5,3, minimul istoric, deci mai avem un pic și avem o problemă cu forța de muncă. Exporturile sunt la maximul istoric, puterea de cumpărare la fel și, pentru prima dată, prin eforturile deosebite ale domnului ministru Daea, tot ce a fost fond european pentru agricultură de luat s-a luat și au fost date toate subvențiile cu mult înaintea termenelor. Ne-a ajutat și natura și se pare că o să avem cele mai mari producții la câteva articole, cum ar fi grâul, floarea soarelui. Sunt producții record", a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului a prezentat aceste cifre după ce a făcut referire la o întâlnire pe care a avut-o, joi, cu reprezentanți ai companiei Bell Helicopter.

"Plecând de la un eveniment de ieri, o să îi felicit (...) pe domnul ministru al Apărării, domnul ministru al Economiei, pentru începutul unei povești de succes cu Bell Helicopter, o investiție mare în România și o investiție strategică, care confirmă niște cifre care se împotrivesc celor care tot hulesc activitatea guvernamentală și Programul de guvernare", a afirmat Tudose.

Tag-uri: mihai tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ