Tudose continuă cu avertismentele pentru ministrul Sănătăţii: Dacă lucrurile nu funcţionează, mergem pe lanţ în sus

| 28 iul, 10:04

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, într-un interviu acordat RRA, că i-a solicitat ministrului Sănătăţii Florian Bodog „să folosească bisturiul” în problema legată de vaccinare, afirmând că până acum au fost aşteptate „măsuri făcute la solicitări blânde”.

„Am aşteptat o lună de zile măsuri făcute doar la solicitări blânde. I-am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul. A început, am văzut, doar că vom trece la etapa următoare, dacă lucrurile nu funcţionează, mergem pe lanţ în sus. Nu ne permitem să ne jucăm cu aşa ceva”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Întrebat când va fi gata legea vaccinării, Tudose a dat asigurări că aceasta reprezintă o prioritate pentru guvern: „Este o prioritate a întregului guvern. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar să fie bine”, a mai spus Tudose.

 

Legea vaccinării s-a aflat pe ordinea de zi de joi a şedinţei de guvern, în primă lectură. Tot în şedinţa de guvern, Tudose s-a arătat enervat de explicaţiile ministrului Sănătăţii, criticându-l dur pentru oluţiile de moment găsite în cazul crizei vaccinurilor, cât şi de birocraţia excesivă în cazul bolnavilor de cancer, puşi pe drumuri de autorităţi, ei sau aparţinătorii. Şeful Guvernului a comentat că ceea ce se întâmplă în Ministerul Sănătăţii „ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie".

„Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătăţii cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie, chestii de genul ăsta", a declarat Mihai Tudose, în şedinţă de Guvern, arătându-se nemulţumit atât de modul în care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a gestionat criza vaccinurilor, de la izbucnirea epidemiei de rujeolă, cât şi de birocraţia din sistem.

Tudose s-a arătat nemulţumit şi de „prezentarea" făcută de Bodog cu privire la soluţiile de moment găsite în cazul crizei vaccinurilor. Anterior,  ministrul Sănătăţii declarase că i-a convocat pe toţi cei cinci directori de direcţie de sănătate publică, „care au fost în discuţie în ceea ce priveşte acoperirea foarte slabă de vaccinare" şi că "unul dintre secretarii de stat va urmări în fiecare zi modul în care se desfăşoară vaccinarea", iar acolo unde va fi nevoie, va interveni personal.

Tag-uri: Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ