Turcan: ”Până pe data de 11 mai aşteptăm propunerile de la beneficiarii de pensii speciale!”

| 28 apr, 20:33

 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că, până pe data de 11 mai, sunt aşteptate propunerile de la beneficiarii de pensii speciale, precizând că este vorba de şase categorii de beneficiari de asemenea pensii.

 

 

 

Raluca Turcan a fost întrebată, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă a avut discuţii cu reprezentanţii magistraţilor şi când va fi o variantă finală cu privire la modul cum se vor calcula pensiile de serviciu pentru acest sector.
“Până pe data de 11 mai aşteptăm propunerile de la beneficiarii de pensii speciale. Fac aici menţiunea, cred eu necesară după toate informaţiile apărute în spaţiul public, că atunci când vorbim de pensii speciale nu ne referim la pensiile ocupaţionale din sistemul de apărare şi ordine publică. Sunt şase categorii de beneficiari de pensii speciale şi, după ce primim propunerile concrete din partea beneficiarilor, practic din partea sistemului, noi începem activitatea. S-a constituit şi un grup politic la nivelul coaliţiei şi vom pune la final o variantă care să reducă din inechităţile din sistemul public de pensii per ansamblu”, a declarat Raluca Turcan.
În 29 martie, Raluca Turcan a anunţat că a prezentat reprezentanţilor categoriilor care beneficiază de pensii de serviciu cinci proiecte iniţiate de Ministerul Muncii pentru modificarea cadrului legislativ.
Ea a adăugat că schimbările preconizate urmăresc reanalizarea factorilor favorizanţi şi a ponderii dintre aceştia şi criteriul contributivităţii, potrivit News.ro.
”În România sunt 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferenţă uriaşă între ce se plăteşte pe contributivitate şi ce vine de la bugetul stat. Pe de altă parte, sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare şi care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani”, a explicat atunci ministrul Muncii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ