Turcan: PNL respinge cu fermitate modificările făcute la legea graţierii de PSD, ALDE şi Traian Băsescu

| 24 apr, 16:25

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că liberalii resping 'cu fermitate' modificările propuse de PSD, ALDE şi Traian Băsescu la legea graţierii.

"În Biroul Permanent Naţional am decis ca PNL să respingă cu fermitate modificările făcute la legea graţierii pe care le intenţionează PSD, ALDE şi Traian Băsescu. În România există o vorbă: "Te faci frate cu dracul ca să treci puntea". Se pare că modul în care şi-au dat mâna PSD, ALDE şi Traian Băsescu confirmă această zicală românească pentru că au pus mai presus disputele electorale, declaraţiile publice, aşa zisele animozităţi doctrinare şi personale între cei vizaţi doar pentru ca legea graţierii să ajute câteva persoane foarte bine plasate şi foarte importante să scape de sancţiuni pentru corupţie pentru că Traian Băsescu a amendat de conivenţă cu cei din PSD legea graţierii şi în perspectiva acestora ar urma să fie graţiate pedepsele pe până în zece ani şi inclusiv pentru fapte de corupţie, lucrul acesta este de neacceptat şi PNL va sancţiona cu fermitate şi va respinge aceste modificări care sfidează cetăţeanul de rând care se chinuie să respecte legea şi îi avantajează pe cei care cu bună ştiinţă au furat. Această iniţiativă nu are nicio legătură cu sensul legii graţierii pe care l-a amintit şi enunţat PSD", a afimat Turcan, la Parlament. 

Ea a subliniat că PNL nu respinge a priori o lege a graţierii. 

"Ştim cu toţii condamnările pe care le avem la CEDO, condiţiile din penitenciare, supraaglomerarea din penitenciare, însă de aici până la ţintirea exactă a unor persoane care să scape basma curată după ce au furat este o cale foarte lungă. Una este să te axezi în dezbaterea publică pe chestiuni legate de durata pedepsei, de natura infracţiunii, de recuperarea prejudiciilor şi una este să vii şi să spui că toţi cei cu pedepse de până în zece ani inclusiv pentru fapte de corupţie trebuie să fie graţiaţi", a explicat Raluca Turcan. 

Liderul PNL a prezentat varianta pe care o susţin liberalii în cazul legii graţierii, întrebată în acest sens şi în contextul în care CEDO se va pronunţa marţi pe decizia pilot privind situaţia din penitenciare. 

"Varianta pe care PNL merge este cea pe care am enunţat-o şi anume: ca orice discuţie despre graţiere să ţintească exact spre condiţiile de detenţie pentru a fi îmbunătăţite, spre depopularea penitenciarelor şi pentru reintegrarea în societate a unor persoane care pot fi reintegrate, de aceea PNL a propus în paralel un proiect alternativ de executare a pedepselor tocmai pentru a arăta disponibilitatea noastră cu privire la o a doua şansă pe care persoane încarcerate o pot avea. Pe varianta pe care merge PSD şi în această perioadă înalţi demnitari ai statului român pot să fure bine mersi, să intre într-un proces care vom vedea când se va termina şi să beneficieze de o lege a graţierii pe care o dau chiar unii acoliţi de-ai lor", a conchis Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ