Turcia amenință să trimită lunar 15.000 de migranți în Europa

| 17 mar, 11:23

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a amenințat Uniunea Europeană cu ruperea acordului privind refugiații și cu trimiterea lunară a 15.000 de migranți în Europa, a informat vineri cotidianul Hurriyet, citat de EFE.

'Avem un acord de readmisie. Dacă doriți, în fiecare zi vom lăsa să treacă 15.000 de refugiați și vă va durea capul', a declarat Soylu la un eveniment care a avut loc joi seară la Ankara.

Turcia amenință constant Uniunea Europeană cu suspendarea acordului încheiat în martie 2016 prin care s-a angajat, în schimbul asistenței economice și a scutirii de vize pentru cetățenii turci, să primească refugiați care au reușit să ajungă din Turcia în Grecia. Amenințările s-au înmulțit după ce autorități regionale din Germania și Olanda au interzis desfășurarea pe teritoriile celor două națiuni europene a unor mitinguri la care urmau să participe miniștri turci aflați în campanie electorală în perspectiva referendumului din aprilie privind reforma constituțională care i-ar oferi președintelui turc Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite.

Soylu a declarat că, prin acțiunile sale, Europa intenționează să slăbească Turcia. 'Olanda, Germania! Credeți că nu ne dăm seama? Ați primit Turcia în UE? Ne-ați ajutat să luptăm împotriva terorismului?', s-a întrebat retoric Soylu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ