TVR îşi cumpără 140 de maşini cu 5 milioane de euro

| 26 sep, 2013

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a demarat efectiv procedura de a cumpăra 140 de autoturisme, printr-o procedură de leasing, pentru o sumă estimată la 5.115.200 de euro, fără TVA, procedură care a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al TVR pe 15 mai.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat pe 22 mai, pentru MEDIAFAX că TVR va cumpăra 140 de autoturisme, printr-o procedură de leasing, în conformitate cu hotărârea CA al Televiziunii Române din 15 mai.

Acum, TVR a demarat efectiv procedura pentru achiziţia celor 140 de autoturisme.

Potrivit unui anunţ postat pe 25 septembrie, pe site-ul e-licitatie.ro, SRTv va achiziţiona 140 de autoturisme prin leasing operaţional, valoarea estimată a acestora fiind de 5.115.200 de euro fără TVA.

Conform anunţului, tipul procedurii de achiziţie a acestor autoturisme este "licitaţia deschisă", criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut". TVR va plăti această sumă din fonduri proprii, potrivit aceluiaşi anunţ.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la această procedură este 11 noiembrie 2013, ora 11.30. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 12.00, la sediul SRTv, se mai spune în anunţul TVR.

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat, pe 15 mai, demararea procedurilor de achiziţie a 140 autoturisme. Componenţa comisiei de evaluare a ofertelor este următoarea: Liviu Nicolescu, preşedinte, Horia Cazan, Dan Ciobanu, Daniel Mandache, Mariana Dudu, membru supleant Dorel Dick, potrivit Hotărârii CA numărul 49 din 15 mai.

Conform aceluiaşi document, hotărârea a fost adoptată cu zece voturi "pentru" (Claudiu Săftoiu, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Claudiu Brânzan, Sorin Burtea, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Ada Meseşan, Cristian Niţulescu şi Nagy Zoltan Levente) şi o abţinere (Valentin Nicolau), în timp ce Nicoleta Nicolicea şi Gabriel Tufeanu nu au votat.

De asemenea, prin Hotărârea CA numărul 48 din 15 mai, a fost aprobată modificarea Planului de Investiţii pentru anul 2013 prin introducerea poziţiei "Achiziţie 140 autoturisme".

În acest sens, pe 22 mai, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat că parcul auto al TVR are nevoie de o "împrospătare", precizând că există bani în acest sens în bugetul estimat pentru exerciţiul financiar al televiziunii publice în 2013.

Totodată, Claudiu Săftoiu a spus că în CA ale SRTv s-a aprobat achiziţionarea unui nou parc de maşini prin sistemul buyback.

"În sensul acesta, noi deja avem finalizată, la 27 aprilie, o licitaţie de ofertă pentru evaluarea activului de autoturisme din SRTv. Această firmă - SC Tehnoconcept Expert SRL - va face o evaluare cu privire la o valoare nominală a întregului parc auto, pentru ca aceasta să se constituie într-un avans la un contract de leasing pentru obţinerea autoturismelor. Prin urmare, în bugetul de anul acesta, noi achiziţionăm prin leasing, ceea ce înseamnă că încercăm să valorificăm flota veche de autoturisme ca avans la contractul de leasing. Cheltuiala va fi aşadar una minimă, nu ştim acum însă ce valoare va avea contractul de leasing. De aceea nu pot oferi o sumă", a spus atunci Claudiu Săftoiu.

El a mai spus că "cea mai veche maşină pentru achiziţia de tip buyback este din 1993, iar cea mai nouă, din 2006".

"Necesitatea schimbării parcului auto este una stringentă cu atât mai mult cu cât costurile de întreţinere sunt din ce în ce mai mari pe măsură ce uzura morală creşte", a spus Claudiu Săftoiu. El a precizat că SRTv a încercat mai întâi să vândă maşinile ieşite din uz către salariaţi, însă fără rezultate.

La momentul respectiv, Săftoiu a mai spus că, după ce firma Tehnoconcept Expert SRL va evalua valoarea parcului auto activ al TVR, va putea fi iniţiat procesul de cerere de ofertă pentru cumpărarea maşinilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ