TVR se pregăteşte de reducerea programului de lucru şi CONCEDIERI colective

| 28 iul, 17:00

Consiliul de Administrație al TVR a adoptat, marți, noi măsuri de redresare financiară a instituției - reducerea programului de lucru și începerea negocierilor în vederea concedierilor colective, se arată într-un comunicat al televiziunii publice.

"În ședința de astăzi, 28 iulie, Consiliul de Administrație al TVR a adoptat un plan de măsuri organizatorice și administrative în vederea atenuării efectelor financiare determinate de blocarea conturilor TVR de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "în condițiile în care, după blocarea conturilor TVR, televiziunea publică nu poate efectua decât plățile aferente drepturilor salariale și datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activității TVR în scurt timp", CA al TVR a decis în ședința de marți: reducerea temporară a activității pentru perioada 1 august — 31 decembrie 2015, inițierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructurarea și reducerea de personal, prin concediere colectivă, și diminuarea, până la 70-75%, a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată și celor privind cumulul de salarii cu pensii.

Alte măsuri adoptate sunt reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, "neangajarea producției unor emisiuni generatoare de costuri mari", reducerea cheltuielilor curente, atragerea de finanțări și participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale și renegocierea unor contracte comerciale.

Aceste măsuri se adaugă celor de săptămâna trecută, când s-a decis închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, conținutul urmând a fi preluat de celelalte canale TVR, precum și comasarea Direcției Știri cu Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

"Pentru ca numerarul existent să fie gestionat judicios, conducerea executivă a TVR a luat deja măsuri de diminuare a cheltuielilor aferente producției, prin reducerea drastică a deplasărilor și a altor activități generatoare de costuri, însă, pentru depășirea situației, acestea nu sunt suficiente", se mai arată în comunicat.

ANAF a blocat, în data de 20 iulie, conturile operaționale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate — începând din anul 2005 — către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ