Twitter, în cădere liberă. Compania a înregistrat pierderi de 5 ori mai mari decât anul trecut

| 30 apr, 2014

Twitter a raportat o pierdere de 132,4 milioane de dolari pentru primul trimestru al acestui an, de aproape 5 ori mai mare faţă de pierderea din perioada corespunzătoare a anului trecut, pe fondul unei încetiniri a creşterii numărului de utilizatori.

Acţiunile Twitter s-au prăbuşit cu până la 11% în prelungirea şedinţei de tranzacţionare pe bursa de la New York, la cel mai redus nivel de la listarea companiei la bursă, în 6 noiembrie, potrivit Bloomberg.

Twitter a anunţat, miercuri seară, că numărul de utilizatori a urcat în primul trimestru la 255 milioane, cu 25% mai mulţi faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Rata de creştere a încetinit însă faţă de 30% în trimestrul anterior.

Veniturile companiei au crescut de peste două ori în perioada analizată, la 250 milioane de dolari, depăşind estimările analiştilor de pe Wall Street.

Twitter încearcă să se extindă dincolo de platforma de microblogging, către servicii de sharing de imagini şi conţinut video, sperând că va accelera astfel creşterea numărului de utilizatori, într-o piaţă contestată intens de Snapchat şi Instagram (divize a Facebook). Compania încearcă să atragă mai mulţi utilizatori şi să crească totodată timpul petrecut de aceştia pe platforma de socializare, pentru a genera venituri mai ridicate din publicitate.

Acţiunile companiei au coborât cu 33% pe bursa de la New York de la începutul acestui an.

Numărul vizualizărilor efectuate de utilizatori pe Twitter a crescut cu 15% în perioada analizată, la 157 miliarde.

Directorul general al companiei, Dick Costolo, a declarat că ajustează gama de produse pentru a atrage şi reţine utilizatorii. Twitter încearcă variante noi de design, pentru a scoate în evidenţă imaginile şi conţinutul video, şi vrea să simplifice serviciul de mesagerie privată, a adăugat CEO-ul.

Compania anticipează venituri de 270-280 milioane de dolari pentru trimestrul al doilea, respectiv 1,2-1,25 miliarde de dolari pentru întregul an.

Veniturile din publicitate pe platforme mobile au reprezentat 80% din încasările totale din publicitate înregistrate de Twitter în primul trimestru, faţă de un procentaj de 59% raportat de Facebook.

Twitter va avea în acest an o cotă de 2,7% pe piaţa publicităţii mobile din SUA, faţă de 2,4% în 2013, cu mult în urma Google (47%) şi Facebook (22%), potrivit estimărilor EMarketer.

Tag-uri: Twitter
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ