Țuțuianu (PSD) susţine că ar fi identificat mai multe multinaţionale care şi-ar fi obligat angajaţii să proteste

| 17 feb, 10:46

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI, susţine că angajaţi ai unei firme private i-ar fi spus că au fost obligaţi să meargă la protest.

"Am avut anumite elemente care privesc firmele, am spus public. Unii m-au înjurat, au spus că sunt împotriva multinaţionalelor. Nu sunt deloc împotrivă. Astăzi am avut trei oameni de la Dărmăneşti, care lucrează la Yazaki şi mi-au spus că dacă este nevoie vor veni şi dau şi declaraţii la instituţiile statului că au fost obligaţi să meargă la protest'', a spus Ţuţuianu, care a făcut declaraţiile într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Dâmboviţa.   Ţuţuianu a sugerat că multinaţionalele, care produc 80% din cifra de afaceri a ţării, plătesc mai puţin de 10% din cât plătesc IMM-urile, care au o cifră de afaceri mult mai mică.

''Sunt publice cifrele, multinaţionalele produc cam 80% din cifra de afaceri şi plătesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalţi, întreprinderi mici şi mijlocii produc 20% din cifra de afaceri şi plătesc 56 de miliarde de euro impozite'', a declarat Adrian Ţuţuianu.   Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, 6 februarie, că folosirea unor bunuri ale unei societăţi comerciale în scop propriu sau al unei alte persoane constituie infracţiune, iar implicarea multinaţionalelor în protestele recente trebuie lămurită de instituţii.   "Există anumite informaţii, şi am să vă dau un detaliu, poate ne înţelegem juridic: dacă o firmă foloseşte bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activităţi, legea 31/1990 spune că este infracţiune. Folosirea creditului sau bunurilor societăţii în scopul propriu sau unei alte persoane. Este o discuţie de făcut şi trebuie analizată. Al doilea lucru, pe mine mă interesează din punctul de vedere al securităţii naţionale. Există un articol 11 în legea securităţii naţionale care prevede foarte clar că atunci când se urmăreşte înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente şi aşa mai departe, problema este una de securitate naţională", a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ