Ucraina vrea gaze naturale din România

| 03 iun, 2013

Bucureştiu şi Kievul studiază posibilităţile tehnice şi tehnologice de creare a infrastructurii de transport gaze naturale dintre România şi Ucraina, scrie publicaţia ucraineană Face News.

"Ucraina are în vedere mai mult direcţii pentru suplimentarea aprovizionării cu gaze naturale, în special din România", a declarat vicepreşedintele al Naftogaz, Vadym Chuprun. Solicitat să spună despre negocierile cu partea română, oficialul Naftogaz a spus că nu e o negociere ci un studiu al capacităţilor tehnice şi tehnologice.

În acest moment din fluxul de transport al gazelor este asigurat doar dinspre Ucraina spre România, prin două conducte: Isaccea-Negru Vodă şi Medieşul Aurit. Exportul de gaze este agreat de autorităţile române însă nu există capacităţi tehnice pentru acest lucru. În ţară există mai mulţi producători de gaze însă doi dintr ei, Petrom şi Romgaz, au o piaţă cumulată de 96-97%.

Ucraina cumpără foarte mult gaz de la Gazprom, din Rusia, dar relaţiile nu sunt cele mai fericite, existând tot timpul teama că ruşii vor sista aprovizionarea din motive de preţ.

"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ