UDMR ține în șah Guvernul Dăncilă până în 29 ianuarie. "Vedem atunci cum votăm"

| 23 ian, 15:38

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, după discuțiile avute cu premierul desemnat Viorica Dăncilă că aceasta le-a răspuns la toate întrebările "fără să se uite la președintele Dragnea" și că nu se problema ca UDMR să intre la guvernare. "Nu discut zvonurile", a precizat Hunor.

Kelemen Hunor le-a spus jurnaliștilor că nu s-a discutat astăzi despre intrarea la guvernare a UDMR, nici despre subiectul autonomiei, dar că formațiunea pe care o conduce va lua o deciie cu privire la susținerea viitorului guvern abia pe data de 29 ianuarie, după audierile miniștrilor din Parlament.

"A fost prima ocazie de a vorbi cu doamna premier desemnat. Decizia o vom lua luni, 29 ianuarie, după audieri. Azi nu pot să vă spun cum vom vota. Doamna Dăncilă ne-a răsouns la toate întrebările fără să se uite la președintele Dragnea. A răspuns inclusiv la chestiuni extrem de tehnice, de exemplu despre cum vede dânsa politica agricolă comună după 2020. Avea o viziune clară cu privire la ce urmează să se întâmple. Nu mi s-a părut un om care nu cunoaște domeniul și care tot timpul s-ar aștepta să i se spună ce să spună", a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR își păstrează decizia luată anul trecut de a lăsa coalișia PSD-ALDE să guverneze. Formațiunea are doar 2 secretari de stat la Educație și Departamentul de Relații Interetnice care sunt tehnicieni, nu oameni politici și care au făcut parte din toate guvernele de 28 de ani încoace.

O precizare importantă făcută de șeful UDMR a fost aceea că nu susține prezența în Guvern a unor persoane care sunt cercetate penal, acest fapt constituind o vulnerabilitate pentru orice Executiv. Cu doar o zi mai devreme, PSD a decis să renunțe la criteriile de integritate, permițând ca miniștri să fie numiți chiar dacă au dosare penale fără o decizie finală în instanță.

"Eu doresc oameni în guvern care să nu aibă vulnerabilități. Sigur că dosarele penale sunt vulnerabilități, tot ce poate fi atacat, chiar dacă nu legal, ci doar moral înseamnă pentru orice guvern o vulnerabilitate... Așteptăm programul de guvernare și lista cabinetului, să vedem cine vor fi miniștri", a mai spus Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ