UDMR cere probe solide în cazul maghiarului acuzat de terorism

| 02 dec, 18:38

Val de reacţii după arestarea lui Beke Istvan, maghiarul acuzat de terorism după ce a fost săltat de 1 Decembrie. UDMR, prin vocea lui Gyorgy Frunda, le cere anchetatorilor probe solide în acest caz, în condiţiile în care, spune el, nu este vorba decât despre o intenţie de atac.

Pe Facebook, conaţionalii lui Beke Istvan fac publice mai multe videoclipuri, cu ajutorul cărora vor să demonstreze că bomba suspectului de terorism ar fi mai degrabă o jucărie.

”Pentru a face lumină în acest caz, cred că organele de urmărire penală trebuie să prezinte clar dovezile pe care le au. Oricum şi ele vorbesc numai despre o intenţie, nu despre bombă, nu despre atentat direct, ci despre o intenţie de a fabrica eventual o bombă pe care să fi încercat să o folosească”, a spus Frunda.

De altfel, fostul senator UDMR ridică mai multe semne de întrebare legate de motivaţia pe care ar fi avut-o suspectul: ”scuzaţi-mă, de ce să foloseşti bomba, dacă eşti extremist maghiar, într-un cerc unde toată lumea, cu excepţia poliţiştilor, ar fi fost unguri? Deci nu ştiu, există foarte multe semne de întrebare care trebuie clarificate cât mai curând posibil".

Nu doar fostul UDMR-ist sare în apărarea lui Beke Istvan. Pe Facebook, mai mulţi maghiari au postat videoclipuri în care fac demonstraţii cu Airsoft Bomb - dispozitivul confiscat de DIICOT din casa suspectului. Cu toţii ironizează alerta în care au intrat autorităţile române, în condiţiile în care Airsoft Bomb face mai mult fum decât orice altceva.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ