Udrea: Invocarea criteriului etnic la regionalizare, o mare greşeală

| 07 iun, 2013

Deputatul PDL Elena Udrea a declara că invocarea criteriului etnic în discuţia despre regionalizare reprezintă o mare greşeală, menţionând că acesta a fost, de altfel, unul dintre cele două motive care au dus la blocarea proiectului regionalizării în timpul fostei guvernări. În opinia sa, la baza regionalizării ar trebui să stea criteriul economic.

"Cred că fitilul etnic care tot este aprins de politicieni nu a făcut decât rău celor care trăiesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş pentru că nu a ajutat la prosperitatea lor. Oamenii au nevoie de lideri care să se gândească cum să-i facă să trăiască mai bine şi nu să incite la conflicte etnice (...) Nu cred că ar trebui să existe acest măr al discordiei şi nu trebuie să fie elementul de la care să plece discuţia despre regionalizare în cele trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, ci mai degrabă cred că ar trebui ca aceste judeţe să vrea într-o regiune cu Braşov sau Sibiu, care sunt judeţe mult mai dezvoltate, astfel încât distribuirea beneficiilor economice să ajungă şi aici (...) Dacă uneşti trei judeţe sărace, ai o regiune săracă", a spus Elena Udrea. 

În context, a menţionat că proiectul regionalizării s-a blocat în timpul fostei guvernări tot din cauza criteriului etnic, PDL şi UDMR nereuşind să ajungă la o concluzie în privinţa Regiunii Centru şi Regiunii Nord-Vest. Potrivit acesteia, cel de-a doilea motiv care a pus frână proiectului au fost discuţiile dintre liderii locali cu privire la capitalele acestor regiuni, aşa cum se întâmplă acum în USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ