Udrea, pălmuită de Tomac, face pe rabinul ințelept

| 25 iul, 2013

În primăvară, Elena Udrea era pe cai mari. Visa să preia conducerea PDL, făcea vizite prin filiale, strângea susținători și încerca să îi convingă pe nemulțumiți că locul lor este tot sub pulpana tătucului de la Cotroceni.

Blonda Imeldă a fost cât pe ce să reușească și a pierdut la mustață alegerile pentru șefia partidului. Dar, chiar și așa, pentru o bună perioadă de timp, a reușit să rămână în atenția media, în condițiile în care mișcarea grupată în jurul său amenința să rupă PDL și să formeze masa critică necesară pentru transformarea Mișcării Populare în partid.

Treptat însă, lumea s-a obișnuit cu amenințarea niciodată concretizată a dezertării Elenei Udrea & Co. Până și conducerea PDL a început să o trateze cu relativă condescendență, ca pe o ciudățenie pe care, chiar dacă nu o ignori, nici nu o bagi prea tare în seamă. Și atunci, în disperare de cauză, Elena Udrea a scos din geanta Louis Vuitton un divorț, îndelung amânat, doar-doar o reuși să mai ajungă pe prima pagină a ziarelor.

Cum însă nici așa nu a putut să se mențină prea mult pe primele pagini, Elena Udrea și-a adus aminte de Mișcarea Populară, către care își trimisese între timp o serie dintre susținătorii de altă dată, ca să îi pregătească un loc călduț atunci când se va decide în sfârșit să facă pasul către partidul ițit din subteranele Controcenilor. S-a decis, cu de la sine putere, să facă pe purtătorul de cuvânt al noului partid și să reintre astfel în prim-planul agendei media pe seama informațiilor, de bună seamă "confidențiale", pe care le aflase despre planurile noii formațiuni.

Numai că, surpriză... În loc să zică săru` mâna pentru că s-au procopsit cu așa o blondă purtătoare de vorbe în vânt, oastea de strânsură a președintelui Băsescu ia ars lui tanti Udrea o palmă peste orbazul machiat gros.

Corecția i-a fost administrată taman de un fost coleg, plecat acum pe cai mari la Mișcarea Populară, Eugen Tomac. ”Doamna Udrea este deputat în Partidul Democrat Liberal, din câte ştiu eu. Deocamdată, din câte am observat, din declaraţiile publice pe care le-a făcut domnia sa, rămâne membru PDL”, a declarat, vădit deranjat de anunțul intempestiv al deputatei de Buzău, proaspătul președinte interimar al PMP. Tomac a fost secondat de către președintele Fundației Mișcarea Populară care a ținut să precizeze că ”Fundaţia este cea care a pregătit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea statutului, programului partidului şi nici în pregătirea listei Comitetului de Iniţiativă Naţională al P.M.P”. Ba mai rău, s-a trezit pusă la punct și de către conducerea democrat-liberală, care, prin vocea lui Cezar Preda, i-a tras o urechială de zile mari pentru duplicitate și ipocrizie.

Încolțită din toate părțile, Elena Udrea a încercat să se replieze, apelând la o ieșire de tip rabinic. Chipurile nu la ea este problema, ci la cei din PDL care atacă PMP și invers. Oare Tocmai și Preda au cerut voie sa vorbească?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ