Ultima ediţie "The Tonight Show" cu Jay Leno, cea mai mare audienţă din ultimii 15 ani ai emisiunii

| 08 feb, 2014

Ultima ediţie a "The Tonight Show" prezentată de Jay Leno, care a fost difuzată joi seară la televiziunea americană NBC, a fost urmărită de 14,6 milioane de telespectatori, atrăgând cea mai mare audienţă din ultimii 15 ani în care emisiunea a fost prezentată de Leno, notează Mediafax.

După ce a prezentat vreme de 22 de ani acest popular talk-show de televiziune, Jay Leno şi-a luat la revedere de la telespectatori într-o ediţie specială a "The Tonight Show", în care celebrul prezentator a fost omagiat de Billy Crystal şi de o pleiadă de vedete, între care Oprah Winfrey, Jack Black, Carol Burnett şi Kim Kardashian.

Ultima ediţie a "The Tonight Show" prezentată de Jay Leno a atras un număr de 14,6 milioane de telespectatori, potrivit hollywoodreporter.com, care citează cifrele de audienţă furnizate vineri de compania Nielsen Media Research.

Audienţa acestei ediţiei de rămas-bun a lui Jay Leno a crescut cu 283% faţă de media acestui sezon al "The Tonight Show". De altfel, în ultima săptămână în care Jay Leno a fost gazda show-ului, emisiunea a fost urmărită de circa 5 milioane de telespectatori pe ediţie, comparativ cu media întregului sezon, care a fost de 3,9 milioane de telespectatori pe ediţie, în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani.

Ediţia de final a "The Tonight Show" cu Jay Leno a fost cea de-a patra cea mai urmărită ediţie din întreaga eră Leno. Cea mai mare audienţă atrasă de acest show prezentat de Jay Leno a fost înregistrată în 1993 (22,4 milioane de telespectatori), la un an după ce Jay Leno a preluat rolul de gazdă a emisiunii de la Johnny Carson.

Pe de altă parte, potrivit Reuters, ediţia "The Tonight Show" în care Jay Leno şi-a luat rămas bun a atras acelaşi număr de telespectatori cu ediţia din anul 2009, în care Leno l-a intervievat pe preşedintele SUA, Barack Obama. Acea ediţie a "The Tonight Show" a fost primul "late-night show" în care a apărut în direct un preşedinte în exerciţiu al SUA.

Johnny Carson, care a prezentat "The Tonight Show" timp de 30 de ani, a atras 42 de milioane de telespectatori, în ediţia din 1992, când şi-a luat rămas-bun de la publicul său, cedându-i locul lui Jay Leno, într-o eră în care televiziunile atrăgeau o audienţă mult mai mare decât în prezent.

În ultima ediţie "The Tonight Show" pe care a prezentat-o, Jay Leno, în vârstă de 63 de ani, a fost întâmpinat cu ovaţii de spectatorii prezenţi în platou, care s-au ridicat în picioare pentru a-l saluta pe celebrul prezentator TV.

"Nu-mi plac despărţirile. Televiziunii NBC îi plac", a spus Jay Leno în monologul său introductiv, glumind pe seama reţelei americane de televiziune care a orchestrat plecarea lui din acest talk-show în 2009 (când l-a înlocuit cu Conan O'Brien), pentru a-l readuce însă în calitate de prezentator al emisiunii după doar câteva luni.

Monologul final al lui Jay Leno a fost presărat cu reflecţii despre trecut şi despre schimbările care au avut loc în lume după ce el a preluat comanda emisiunii. "Atunci când am început să prezint emisiunea, Justin Bieber nu era încă născut. De aceea spunem că acea perioadă reprezenta «vremurile bune de altădată»", a glumit Jay Leno pe seama cântăreţului canadian, care are numeroase probleme cu justiţia în ultima perioadă.

Prezentatorul şi-a încheiat show-ul într-o notă emoţionantă, spunând, cu lacrimi în ochi: "Au fost cei mai minunaţi 22 ani din viaţa mea". "A sosit cu adevărat vremea să plec şi să predau frâiele următorului prezentator", a mai spus acesta.

Pe parcursul celor 22 de ani în care a prezentat această emisiune, Jay Leno a avut invitaţi de marcă - celebrităţi, politicieni, sportivi şi personalităţii ale culturii pop. Printre invitaţii săi celebri s-au aflat preşedintele Barack Obama, prima doamnă Michelle Obama, actorii Tom Cruise, Betty White şi Hugh Grant, fostul guvernator al statului New York Eliot Spitzer, actorul Arnold Schwarzenegger şi, mai recent, cântăreaţa şi actriţa Miley Cyrus.

Prezenţa lui Leno la comanda emisiunii nu a fost lipsită însă de controverse. NBC l-a ales pe Leno în detrimentul lui David Letterman, pe atunci gazda emisiunii "Late Night", pentru a-l înlocui pe Johnny Carson în 1992, fapt care a dus la o serie de declaraţii publice, amare şi belicoase, din partea celor doi.

Letterman a părăsit NBC pentru competitorul acestuia, CBS, şi şi-a lansat propriul talk-show, în acelaşi interval orar cu "The Tonight Show", concurând cu Leno şi învingându-l, iniţial, în cotele de audienţă.

Însă, de-a lungul anilor, Jay Leno, celebru şi pentru părul său alb şi bărbia proeminentă, a devenit o veritabilă "instituţie naţională", captând atenţia americanilor cu monologurile sale introductive în care Leno îşi tachina invitaţii, indiferent de funcţia şi de statutul acestora.

Jimmy Fallon, în vârstă de 39 de ani, care îl va înlocui pe Jay Leno, a prezentat anterior "Late Night", o emisiune care este difuzată după "The Tonight Show", tot la televiziunea NBC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ