AVION PRĂBUŞIT Separatiştii proruşi au pus mâna pe cutia neagră

| 17 iul, 2014

Avion prăbuşit. Un avion de pasageri Boeing-777 al unei companii aviatice malaeziene s-a prăbuşit pe teritoriul Ucrainei, la 60 de kilometri de graniţa de Rusia, informează joi ITAR-TASS. Nu există supravieţuitori.

UPDATE 20:02 'Numeroşi olandezi' se aflau la bordul avionului companiei Malaysia Airlines (280 de pasageri si 15 membri ai echipajului), a afirmat ministrul olandez al justiţiei, citat de AFP.

UPDATE 21:47 Guvernul de la Kiev şi rebelii proruşi resping acuzaţiile reciproce privind doborârea avionului companiei Malaysia Airlines.

UPDATE 21:31 Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au anunţat că au găsit cutia neagră a avionului, informeaza agenţia Interfax.

UPDATE 21:09 Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, vorbeşte de ''un act terorist'

UPDATE 20:40: Printre victimele accidentului aviatic produs joi în estul Ucrainei se numără 23 de cetăţeni americani, informează postul ucrainean de televiziune TCN, citat de RIA Novosti.

UPDATE 20:15: Misiunile diplomatice ale României de la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev au iniţiat demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii de informaţii referitoare la aeronava prăbuşită în Ucraina, cât şi cu privire la posibila existenţă a unor cetăţeni români la bordul acesteia, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE 19:40: Premierul malaezian Najib Razak a declarat că este 'şocat' de vestea prăbuşirii unui avion al companiei Malaysian Airlines pe teritoriul Ucrainei şi promite 'declanşarea imediată' a unei anchete, informează RIA Novosti.

UPDATE 19:20: Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat joi că apărarea antiaeriană ucraineană nu a efectuat tiruri cu rachete, dezminţind astfel ipoteza că avionul malaezian prăbuşit în apropiere de Doneţk ar fi fost doborât de armata ucraineană, anunta AFP. Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, aparatul ar fi fost lovit de o rachetă antiaeriană la altitudinea de 10.000 de metri.

UPDATE 19:15: Conducerea republicii autoproclamate Doneţk neagă implicarea ei în accidentul aviatic din estul Ucrainei, informează Interfax. Potrivit lui Serghei Kavtaradze, membru al 'consiliului de securitate' al republicii autoproclamate, în dotarea combatanţilor lor nu se află arme capabile să doboare un avion de la altitudinea de 10.000 de metri, sistemele de rachetă pe care le deţin ei având o rază de acţiune de maxim 3.000 de metri.

UPDATE 19.00: BBC citează poziția oficială a Malaysian Airlines care confirmă faptul că a pierdut contactul cu piloții în Ucraina. 

Avionul, care avea la bord 295 de pasageri, zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia. Nu există supravieţuitori.

Potrivit agentiei Interfax, avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi. Conform aceleiaşi surse, avionul ar fi fost doborât la o altitudine de 10 km.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ