Un compus care se regăsește în VARZĂ ajută în lupta cu cancerul

| 10 iun, 2014

Un compus care se regăsește în varză a intrat în atenția medicilor pentru că ar putea să-i protejeze pe bolnavii de cancer în timpul radioterapiei. Substanța reduce considerabil efectele adverse acestui tip de tratament și astfel deschide noi drumuri spre vindecarea celei mai cumplite boli de pe Terra.

Potrivit cercetătorilor americani de la Centrul Lombardi de studiere a cancerului din Georgetown, compusul DIM (3′-diindolilmetan), conținut de varză, precum și în alte legume precum brocoli sau conopidă, joacă un rol important în protejarea organismelor care sunt supuse radiațiilor. Cercetătorii au experimentat pe mai mulți șoareci de laborator, care au fost supuși unor ședințe de radiații, în timp ce le-a fost administrat compusul extras din varză.

Rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare, pentru că efectele adverse ale radiațiilor au fost reduse spre minimum. Rolul cel mai important l-a jucat compusul DIM, care a fost injectat în corpul cobailor la doar 10 minute după procesul de radiații. Astfel, cobaii nu au mai murit așa cum ar fi trebuit să se petreacă în mod normal.

“DIM a fost studiat timp de mai mulţi ani ca un agent de prevenire a cancerului, dar acest studiu oferă primele indicii că DIM poate proteja şi împotriva radiaţiilor”, a declarat oncologul şi biologul Eliot Rosen, de la Centrul Lombardi de studiere a cancerului din Georgetown.

Acest rezultat i-a fascinat pe specialiști și deschide noi drumuri spre vindecarea cancerului cu ajutorul radio terapiei. Cu siguranță, că în viitorul apropiat tuturor pacienților care vor fi supuși radiațiilor li se va administra acest tip de injecție în vederea diminuării efectelor secundare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ