Un designer de la Ferrari vrea să facă cel mai luxos tren. Iată cum va arăta FOTO/VIDEO

| 14 noi, 2014

Designerul Ken Okuyama, cunoscut în cercurile de design auto, în special pentru modelul Ferrari Enzo, a modernizat noul tren de croazieră super luxos al companiei feroviare japoneze JR East, care urmează să intre în trafic în primăvara anului 2017, informează CNN.

Cu o capacitate maximă de 34 de pasageri, trenul va avea 10 vagoane formate din cinci apartamente, un apartament de lux, două vagoane cu pereți de sticlă, un vagon pentru servirea mesei și un salon. Toate apartamentele vor avea o baie privată cu duș și toaletă, iar spațiul de sus pentru dormit este divizat pentru patru persoane. În partea de jos sunt două paturi duble, precum și o masă tradițională japoneză, cu locuri pe podea.

2

Ken Okuyama, născut în Japonia în prefectura Yamagata, a lucrat ca designer șef pentru General Motors, ca senior designer pentru Porsche AG și director de design pentru Pininfarina, compania din spatele celebrelor automobile Ferrari Enzo și Maserati Quattroporte.


6

Potrivit companiei sale, Ken Okuyama Design, citată de CNN, designerul a vrut să creeze un tren care să permită pasagerilor “să aprecieze curgerea timpului și a spațiului”, în timp ce se bucură de peisajele și cultura japoneză pe parcursul călătoriei.

Una dintre caracteristicile unice ale acestui tren este vagonul de observare din partea din față, care permite pasagerilor să vadă înainte drumul pe care va merge trenul. Al doilea vagon de observare este la celălalt capăt al trenului, explică CNN.

3
JR Rail a informat că trenul va fi dotat cu mobilier sugestiv pentru noblețea culturii tradiționale japoneze și va fi capabil să ruleze pe șine electrice și ne-electrice.

Acestea nu sunt primele trenuri japoneze din categoria super-lux, menționează CNN.

Trenul Seven Stars al companiei JR Kyushu, care dispune de elemente de design japoneze și occidentale, a intrat in exploatare în toamna anului 2013, circulând numai prin insula Kyushu. El dispune de 14 camere de lux, două apartamente de lux, trei apartamente prezidențiale, salon, vagon-restaurant și bar.

4


Numele de “Seven Stars” simbolizează cele șapte prefecturi din Kyushu, cele șapte vagoane ale trenului și cele șapte atracții turistice principale ale insulei (natură, bucătărie, izvoare termale, istorie/cultură, situri spirituale, ospitalitatea locală și vizitarea obiectivelor turistice).
5

Cei care doresc să călătorească cu Seven Stars trebuie să solicite acest lucru on-line, prețurile începând de la 1.765 de dolari de persoană pentru o călătorie de două-nopți. Compania JR Kyushu a anunțat că în cazul în care cererile depășesc locurile disponibile, viitorii călători vor fi aleși prin tragere la sorți, precizează CNN.

Tag-uri: design, Ferrari, tren
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ