Un idiot la curtea Primăriei Capitalei

| 05 sep, 2013

În timp ce tatăl lui Ionuţ, copleşit de durere, are puterea să sublinieze demn şi obiectiv lecţia acestei tragedii - sper că moartea copilului meu să nu fie în zadar…, Marcel Nicolaescu, viceprimarul capitalei, plătit din banii tuturor bucureştenilor că să le reprezinte interesele şi mai ales să le rezolve doleanţele (plătit implicit şi de familia Anghel) făcea puţină caterincă cu reprezentanţii presei pe tema câinilor comunitari.

Moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani sfâşiat de o haită de maidanezi, scoate providenţial la lumină caractere deosebite, dar şi personaje fără coloană vertebrală, iresponsabile, de un cinism halucinant. În timp ce tatăl lui Ionuţ, copleşit de durere, are puterea să sublinieze demn şi obiectiv lecţia acestei tragedii - sper că moartea copilului meu să nu fie în zadar…, Marcel Nicolaescu, viceprimarul capitalei, plătit din banii tuturor bucureştenilor că să le reprezinte interesele şi mai ales să le rezolve doleanţele (plătit implicit şi de familia Anghel) făcea puţină caterincă cu reprezentanţii presei pe tema câinilor comunitari.

Această tragedie care aproape că a lăsat fără raţiune orice părinte atunci când îşi priveşte copiii, și nu numai, pentru personajul în cauză nu reprezintă decât un simplu deranj, adevărat destul de sâcâitor graţie presei, de care vrea să se descotorisească cât mai repede. În fuga de întrebări, vicele Bucureştilor scapă porumbelul. Întrebat de pericolul câinilor vagabonzi din proximitatea Arenei Naţionale la meciul România - Ungaria, Nicolaescu spune că problema a fost rezolvată - patrupedele au fost mutate pe Dinamo! (stadionul câinilor roşii, porecla dinamoviştilor). Jurnaliştii rămân stupefiaţi, nerodul bate câmpii mai departe folosind de mai multe ori într-o frază verbe la timpul viitor: vom face, vom rezolva şamd.

La capitolul declaraţii nefericite, se încadrează şi Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, care a oferit trei invitaţii la meci familiei lui Ionuţ. În opinia Nașului, după o înmormântare şi un parastas, un spectacol fotbalistic este medicamentul perfect să mai uiţi că ţi-ai pierdut un copil de patru ani. Dacă tot făcea un gest simbolic trebuia să rezerve patru locuri la tribună oficială în memoria băiatului, care să rămână neocupate pe toată durata partidei. Între timp Sandu, tras de mânecă, s-a trezit la timp şi şi-a cerut scuze familiei îndurate. Nu sunt singurele inepţi auzite în legătură cu această tragedie. Şeful ASPA, instituţia care legal se ocupă cu câinii maidanezi, spune că are conştiinţa curată - locul unde a fost sfâşiat Ionuţ era pe un teren proprietate privată. Reprezentantul unuia din cele 100 de ONG-uri care militează pentru drepturile animalelor declara - este greu de ţinut urma fiecărui câine. Fără comentarii…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ