Un nou cutremur în zona Vrancea-Buzău

| 23 oct, 2013

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora locală 16,51 (13,51 UTC), în zona seismică Vrancea - Buzău, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Datele postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului arată că în zona Vrancea-Buzău s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 116 kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (39 km), Vălenii de Munte (44 km), Săcele (50 km), Târgu Secuiesc (55 km), Sfântu Gheorghe (57 km).

Acesta este al doilea seism produs miercuri în zona Vrancea după cel care a avut loc dimineaţă la ora 3,16. Magnitudinea cutremurului de miercuri dimineaţă a fost tot de 3,1 grade pe scara Richter iar seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.

În luna octombrie, în zona Vrancea, au mai avut loc şapte cutremure cu magnitudini de 3 grade şi peste, cele mai multe în ultimele 12 zile.

Aceeaşi zonă seismică a fost afectată, în data de 6 octombrie 2013, de un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din 2013, acesta fiind resimţit şi în Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi Republica Moldova.

În cursul anului, în această zonă seismică au avut loc şase cutremure cu magnitudinea de peste 4 grade pe scara Richter, respectiv în 6 martie - 4,2 grade, în 21 aprilie - 4,2 grade, în 20 iunie - 4,2 grade, în 12 iulie - 4,1 grade, în 28 iulie - 4 grade şi în 11 august - 4,5 grade pe scara Richter.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ