Un nou cutremur puternic în Indonezia

| 09 aug, 09:32

Un nou cutremur puternic a avut loc în Indonezia, joi, la patru zile după seismul care a făcut sute de victime.

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la patru zile după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9, care a făcut cel puţin 164 de victime, potrivit autorităţilor locale, informează AFP.

Seismul de joi s-a produs în nordul insulei, în aceeaşi zonă în care a avut loc cutremurul de duminică.

Agenţia indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2.

Bilanţul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 168, a anunţat joi Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor (BNPB), citată de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nurgroho, a admis că cifrele date publicităţii de autorităţile locale sunt mult mai mari şi că armata din Lombok a anunţat că numărul morţilor în urma cutremurului de duminică este de 381, însă a subliniat că aceste date nu au fost verificate. "Informaţiile despre victime trebuie să cuprindă numele, vârsta, sexul şi adresa pentru verificare", a spus el. "Datele BNPB sunt oficiale", a precizat purtătorul de cuvânt.

Nugroho a declarat miercuri seară că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru şi a menţionat că agenţia pe care o reprezintă verifică informaţiile.

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

Tag-uri: cutremur, indonezia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ