Un nou detaliu iese la iveală în mijlocul scandalului dezinfectanților

| 05 mai, 20:44

Laboratoarele care verifică compoziția substanțelor biocide nu ai nevoie de nicio autorizație de funcționarte din partea Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, numărul acestora este extrem de redus pe teritoriul României, în contextul în care posibilitatea verificării acestor substanțe nu a fost luată în considerare.

Nici măcar Institutul Naţional de Sănătate Publică, care reprezintă autoritatea publică în măsură pentru a întreprinde astfel de verificări, nu deține un laborator de acest tip.

"Am dispus controale mixte, formate din Corpul de Control şi inspecţie DSP pe de o parte. Pe de altă parte, am identificat finanţare pentru a putea face aceste verificări. În mod evident, pe termen scurt, nu le putem face în ţară şi pot fi finanţate prin veniturile proprii ale DSP-urilor. Pe termen lung sunt două laboratoare. Institutul de Sănătate Publică se ocupă practic de ele şi estimăm că laboratoarele vor primi acreditare într-un an. Din veniturile proprii ale DSP pot să fie plătite sume la laboratoare de referinţă din afara ţării, până când le vom avea cele două laboratoare acreditate despre care am pomenit, a explicat ministrul Patriciu Achimaş pe 26 aprilie", pe fondul izbucnirii scandalului dezinfectanților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ