Un nou impozit în turism şi alimentaţie publică

| 16 feb, 09:55

Ieri, senatorii au adoptat proiectul de lege pentru introducerea impozitului specific in industria de turism si alimentatie publica, initiativa sustinuta de fostul premier Victor Ponta.

Secretarul de stat Gabriel Biris a spus ca Guvernul nu a putut formula un punct de vedere pentru ca nu a fost finalizata analiza impactului masurilor luate anul trecut, respectiv reducerea TVA de la 24 la 9%, si nici efectele controalelor ANAF in industria turismului si alimentatiei publice. Proiectul a fost adoptat in Senat cu 87 de voturi favorabile, 7 impotriva si 6 abtineri. Ministrul Finantelor, Anca Dragu, nu este de acord cu initiativa PSD privind un nou impozit specific pe turism, aceasta explicand luni ca marii operatori ar plati astfel mai putin cu pana la o treime, iar micii intreprinzatori, mai mult.

"Acest proiect se adreseaza tuturor companiilor care au o cifra de afaceri de maxim 5 milioane de euro si au maxim 250 de angajati. Prin acest proiect de lege se urmareste cresterea conformarii voluntare, respectiv incasari suplimentare la bugetul de stat. Este un proiect de lege care va duce foarte mult la cresterea calitatii serviciilor in turism si alimentatie publica, iar atunci cetateanul va avea mult de castigat, pentru ca acest proiect va diferentia foarte mult fraierii care isi platesc taxele la zi si cei care, prin orice mijloace, doresc sa fenteze legea pentru ca nu platesc impozit pe profit", a declarat deputatul PSD Mircea Dobre, unul dintre initiatori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ