Un nou val de cutremure în Galaţi. Azi a avut loc cel mai puternic seism

| 04 oct, 2013

Un cutremur cu magnitudinea de 3.8 pe scara Richter a zguduit localitatea Izvoarele, astăzi, la ora 17:29, potrivit România TV. La câteva minute, INFP a înregistrat un nou seism cu magnitudinea 2.5 pe scara Richter în aceeaşi zonă. Este cel mai puternic seism care a avut loc în zonă.

În ultimele două săptămâni au avut loc aproximativ 100 de cutremure. Între timp, specialiştii au montat peste tot aparatură ca să vadă ce se întâmplă. Au anunţat şi o primă concluzie: seismele din Galaţi nu sunt cauzate de inundaţii sau de exploatările din zonă.

Disperaţi, oamenii s-au rugat în biserică pentru a scăpa de cutremure. O echipă de specialişti ai Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, ai Institutului Geologic, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au mers din casă în casă să vadă cum au fost afectate locuinţele oamenilor.

Experţii au dat până acum o singură concluzie: cutremurele nu sunt provocate de inundaţii sau de exploatările petroliere din zonă.

"Eu personal nu cred că sunt provocate de exploatările petroliere din zonă sau de inundaţii. Oamenii ar trebui să nu se mai agite şi să aibă răbdare să se potolească seismele", a declarat un expert geolog la România TV. Locuitorii, însă, nu se pot linişti şi se tem că trebuie să-şi părăsească locuinţele.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a emis un raport privind numărul cutremurelor care au avut loc în Galaţi, care se ridică la 77 de seisme.

"În perioada 23 septembrie-3 octombrie, în zona seismică Galaţi a avut loc o secvenţă de 77 de evenimente seismice cu magnitudinea cuprinsă între 0,5 şi 3,9. Evenimentul cu magnitudinea cea mai mare, respectiv de 3,9, s-a produs pe data de 29 septembrie. Cutremurul a fost simţit cu precădere în localităţile din apropierea epicentrelor şi după relatările martorilor până la Galaţi (17 km) şi Brăila (27 km)", se arată în raportul INFP.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ