Un OBIECT pe care îl foloseşti ZILNIC îţi poate afecta grav sănătatea. Iată la ce OBICEI trebuie să renunţi

| 26 mar, 2014

Folosirea excesivă a telefonul mobil te predispune la probleme grave de sănătate peste câţiva ani.

Un studiu realizat de Asociaţia Chiropracticienilor din Marea Britanie a demonstrat că poate exista o legătură între obiceiul de a trimite în mod excesiv sms-uri şi bolile pulmonare şi cardiovasculare, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit cercetării, persoanele care scriu mesaje sau mailuri pe tabletă sau mobil tind să stea aplecate, cocoşate, iar acest lucru duce la o respiraţie proastă. Coastele nu mai stau în poziţie firească, iar inima şi plămânii fac eforturi mai mari pentru a funcţiona normal. Riscurile pentru sănătate sunt la fel de mari în acest caz ca şi obezitatea.

În timp, această poziţie incorectă duce la formarea unei cocoaşe, numită în termeni medicali hipercifoză. Astfel, dacă pe termen scurt persoanele afectate nu sunt conştiente de această problemă, o dată cu înaintarea în vârstă poziţia incorectă va avea efecte grave. Bolile cardiovasculare care pot fi provocate de cocoaşă le vor reduce chiar speranţa de viaţă.

Soluţia ar fi să utilizăm mai rar dispozitivele mobile şi atunci când trebuie să le utilizăm, să le ţinem sus, în dreptul ochilor, ca să nu mai fim tentaţi să ne aplecăm.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ