Un polonez se gândește să accepte propunerea de a prelua conducerea Bursei de la București

| 25 iun, 2013

Într-un interviu acordat publicaţiei poloneze Rzeczpospolita, fostul preşedinte al Bursei titlurilor de valoare din Varşovia, Ludwik Sobolewski, recunoaşte că a primit propunerea de a prelua funcţia de preşedinte al Bursei în Bucureşti.

'Mă gândesc serios la această opţiune. Ştiu că a fi preşedinte de bursă este ceva foarte important, când ai o înţelegere profundă a afacerii. Dacă voi lua o decizie pozitivă, atunci toată experienţa obţinută în domeniul afacerii va fi pentru mine de mare ajutor. Decizia finală în această chestiune va fi luată în curs de două-trei luni. Vreau să subliniez însă că nu am de gând să renunţ la rolurile profesionale pe care le îndeplinesc în prezent', a spus Sobolewski în interviul publicat la 21 iunie de Rzeczpospolita şi citat marţi de Rador.

Fostul preşedinte al Bursei titlurilor de valoare din Varşovia a precizat că va începe munca în România, dacă va avea convingerea profundă că va putea schimba piaţa din ţara noastră. 'Bursa din Bucureşti este de multe ori mai mică decât GPW. Am depus eforturi mari în ultimii ani. Îmi amintesc însă cum era piaţa din Varşovia, când am preluat funcţia de preşedinte al GPW în anul 2006. Ne aflam într-o îndelungată stagnare. Nu funcţiona nimic în afară de divagaţiile privind privatizarea GPW ca un presupus panaceu la toate problemele. În mai puţin de şapte ani s-au schimbat multe. Sunt desigur voci care spun că acesta este rezultatul privatizării şi al OFE (Fondul Deschis de Pensii)', a explicat Sobolewski, care a adăugat că privatizarea şi OFE au funcţionat şi înainte de anul 2006, când a preluat el funcţia de preşedinte. 

'Abia după 2006 am construit o piaţa puternică, nemaifiind vorba de o monocultură. (...) Până la un moment dat a funcţionat corect mecanismul colaborării cu toţi participanţii pieţei, în care GPW era lider. Astăzi sunt noi provocări. GPW, nu ca lider regional singur, ci în calitate de cea mai mare piaţă a unei regiuni puternice, poate obţine mult. Mai întâi însă regiunea aceasta va trebui să se întărească în mod real şi în percepţia instituţiilor globale. Altă cale nu există', a avertizat Sobolewski.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ