Un puternic taifun se apropie de Taiwan şi Filipine

| 20 sep, 2013

Cel mai puternic taifun al anului se apropie vineri de nordul Filipinelor şi sudul Taiwanului, cu rafale de vânt ce ating o intensitate de până la 305 kilometri pe oră, şi se aşteaptă să ajungă în apropierea ambelor regiuni, autorităţile avertizând asupra ploilor torenţiale şi a vântului foarte puternic, relatează Associated Press.

Taifunul Usagi avea o intensitate a vântului de 250 de kilometri pe oră vineri după-amiază şi a fost localizat la aproximativ 665 kilometri sud-est de Taipei, capitala Taiwanului, potrivit Centrului marinei americane de avertizare împotriva taifunurilor. O furtună atinge nivelul de taifun când vântul ajunge la intensitatea de cel puţin 240 de kilometri pe oră.

Furtuna a trecut în apropiere de Batanes Islands, cea mai nordică parte a Filipinelor, şi se deplasează spre strâmtoarea Luzon, în apropiere de Peninsula Hengchun din Taiwan. Furtuna urmează să scadă în intensitate, iar duminică va atinge maximum 177 de kilometri pe oră. Usagi a avut un diametru uriaş de 1.100 kilometri. AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuţ Mareş)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ