Un truc de bucătărie: Cum să prepari un ou posat la microunde

| 07 apr, 2014

Oul posat nu e doar o apariţie de restaurant. Îl poţi face şi acasă, făra să fie nevoie de tehnici complicate. Cel mai rapid şi eficient truc este să îl pregăteşti la microunde.

Reţeta clasică de ou posat presupune puţin mai multă îndemânare şi experienţă. Există, însă, şi metode mai rapide din care obţii un ou posat perfect - în cuptorul cu microunde. Aşa că, data viitoare nimic nu te va împiedica să îţi faci un ou moale şi fierbinte pentru prânzul de la serviciu.

Înainte să treci la treabă stabileşte ce putere are cuptorul pe care îl vei folosi. Dacă ai un cuptor cu o putere de 700W, de exemplu, îl vei folosi la 80% din putere, sugerează foodstory.ro. Dacă ai un cuptor şi mai puternic, e bine să îl setezi la 50% din putere

Ce ai nevoie pentru un ou posat la microunde? 

1 ou

80ml apă

½ linguriţă oţet

un bol mic sau o cană

o farfurie de desert

o lingură

Sparge oul în bol sau în cană. Toarnă peste el apa amestecată cu oţetul. Acoperă bolul (cana) cu o farfurie şi pune totul la cuptor la puterea potrivită timp de 1 minut.

Verifică dacă oul s-a închegat. Dacă nu e gata, mai pune-l la cuptor încă 20 de secunde.

Dacă îţi doreşti un ou cu un gălbenuş mai puţin moale, pune-l la cuptor încă 40-60 de secunde în loc de 20.

Îndepărtează apa de deasupra cu o lingură şi totul e gata! Poţi mânca oul posat lângă micul dejun sau lângă prânzul preferat.

Tag-uri: ou posat, restaurant
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ